Běhej Valachy už v sobotu 21. 10.! Přinášíme užitečné info před cestou do Karlovic

19. 10. 2023 - Už v sobotu 21. října startuje poslední závod 11. ročníku DATART Valachy tour – Běhej Valachy. Připomínáme nejdůležitější informace, které se vám mohou hodit před cestou do Velkých Karlovic.

Pokud pojedete do Velkých Karlovic autem, můžete zaparkovat na velkém parkovišti u sjezdovky Razula (příjezd k hotelu Galik, kde se závod koná, je po dobu závodu uzavřen). Z parkoviště je to ke Galiku cca 300 metrů.

Registrace do závodu bude možná i na místě: 

  • do dětských závodů Franz Josef Kaiser Valachy tour v čase 8:00 – 9:15
  • do závodu dospělých od 9:30 do 11:30

Dětské závody startují od 9:30, hlavní závod na 12 km v pravé poledne, závod na kratší trase ve 12:10. Kompletní harmonogram dne zde.

Hlavní závod na 12 km odstartuje náš speciální host: držitelka českého maratonského rekordu Eva Vrabcová Nývltová. Následně se postaví na start kratšího závodu na 6 km – kdo s ní chce poměřit síly, má příležitost. ???? Přečtěte si s Evou rozhovor zde.

Závodníky přijede povzbudit i náš další podporovatel, biker a olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Na dlouhé trati můžete poměřit síly s českým Ironmanem Petrem Vabrouškem.

Zajímá vás, s kým vším se potkáte na startu? Podívejte se na startovní listiny zde.

Součástí závodu bude i Kilpi horská prémie a připravte se i na další „ponožkovou výzvu“ ředitele závodu.

V rámci doprovodného programu se můžete těšit na živé vysílání, stánky našich partnerů – DATART, Kilpi, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, pojišťovna Kooperativa aj.

Závod Běhej Valachy se koná pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Radima Holiše – děkujeme za podporu!

Výsledky už během dne najdete na webu ChampionChip.

Přibalte plavky! Po závodu se můžete stavit zahřát do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal (3,5 km od Galiku, otevřeno denně 9:30 – 21:30).