Novinka na Bike Valachy Bílá: zapojte se do Rodinného závodu dvojic

24. 7. 2024 - Novinka pro všechny, kteří mají doma mladého nadšeného cyklistu a chtěli by si společně s ním užít závod na kole!

Na letošní Bike Valachy Bílá, který bude 7. září ve Ski areálu Bílá, jsme vedle tradičních individuálních závodů připravili i speciální Rodinný závod dvojic, a to právě proto, aby si mohli společně zazávodit děti s rodiči.

Pojďte si to užít! Sdílení společného úsilí, emocí i radosti v cíli jsou k nezaplacení!

Závod je určen dvojicím cyklistů, z nichž jednomu je více jak 18 let a druhému je 9 až 15 let. Doporučená spodní věková hranice je dána s ohledem na terénní povahu trati. Bez problému ji zvládnou děti, které jsou zvyklé jezdit na kole v přírodě.

Příbuzenský vztah obou závodníků je v podstatě libovolný: s dítětem může jet rodič, prarodič, starší sourozenec, strýček, tetička….. Příbuzenský vztah nebudeme zkoumat, nicméně ho doporučujeme (jiný než příbuzenský vztah u tohoto typu závodu snad ani nedává smysl). Podmínkou účasti mladšího závodníka je samozřejmě souhlas jeho zákonného zástupce.

Rodinný závod odstartuje ve 12:20, tedy 20 minut po startu hlavního závodu. Je to proto, aby si děti v případě zájmu mohly dopoledne zajet i dětské závody, které jsou bodovány v rámci Dětské Franz Josef Kaiser Valachy tour.

Trať rodinného závodu dvojic vede ze Ski areálu Bílá po stoupací asfaltové cyklostezce na vrchol sjezdovky. Pak pokračuje po šotolinové cestě směrem ke Starým Hamrům a v závěru se napojuje na modrou (lehkou) single trialovou trať. Trasa je dlouhá 10 km, má převýšení 226 metrů a nejsou na ní náročné technické pasáže.

Mapu trasy najdete zde

Další informace

  • Do závodu rodinných dvojic se předem hlásí vždy dospělý. (Je nutno mít na DATART Valachy tour zřízenou registraci. Pokud ji ještě nemáte, snadno si ji vytvoříte zde)
  • Při registraci dospělý vyplní ve formuláři i jméno dítěte, není ale problém je na místě změnit.
  • Oba bikeři dostanou startovní číslo, přičemž dětské bude opatřeno měřícím čipem.
  • Upozorňujeme, že na Rodinné trase nejsou občerstvovací stanice – vezměte pití s sebou.
  • Podmínkou uvedení ve výsledkové listině je, že dvojice dorazí do cíle současně.
  • Vyhlašujeme tři nejlepší dvojice bez rozdílu věku či pohlaví.
  • Za tento závod se neudělují body do celkového hodnocení tour.

REGISTRACE DO BIKE VALACHY BÍLÁ