Pojistka Kooperativy pomáhá: platí i na storno a opět ji máte grátis

11. 7. 2024 - Víte, že všichni dospělí závodníci jsou na akcích DATART Valachy tour automaticky pojištěni, a to i na storno startovného? Díky naší spolupráci s pojišťovnou Kooperativa se tak nemusíte bát, že vám startovné propadne, když se registrujete předem a pak vám účast na poslední chvíli znemožní neočekávaná událost.Ve spolupráci s Kooperativou už tuto situaci úspěšně vyřešila řada sportovců, jimž pojišťovna vrátila 80 % uhrazeného startovného. To vše, aniž by se sami museli zatěžovat sjednáváním vlastních pojistek a cokoli platit.Jak to funguje? A co vše ještě pojistka řeší? To nám popsala zástupkyně pojišťovny Kooperativa Petra Vrágová.

Petro, jak je vlastně časté, že pořadatelé sportovních akcí pojišťují účastníky na storno startovného a další situace spojené se závody?

Zcela běžně se tohle neděje, jsou na to speciální smlouvy pro pořadatele a nám se právě podařilo vyřídit tuhle exkluzivní smlouvu pro DATART Valachy tour. Každý účastník „dospělých“ závodů má tuhle pojistku automaticky sjednanou a nestojí ho to žádné další peníze navíc. Jedná se opravdu o super bonus od Valachy tour, který vychází z provázání dobrých vztahů a dlouholetých kamarádství. Valachy tour pro nás nejsou jen „klasická akce a soutěž“, jde o dlouhodobé kamarádství mnoha lidí – je to akce se srdcem na dlani.

Tým Kooperativy na Valachy manovi u Bystřičky

Jaké konkrétní situace pojistka na storno startovného řeší?

Takových situací je opravdu mnoho. Nejčastější bývá úraz nebo nemoc závodníka, například zlomená noha, zánět slepého střeva, vymknutý kotník… Mohou to být ale i další nepříjemné situace jako je například úmrtí v rodině, živelní pohromy, záplavy, povodně, požár, ale také třeba rozvod nařízený soudem, karanténa nařízená lékařem… Na základě posouzení konkrétní situace se spolu dohodneme na doložení patřičných podkladů, vždy se vše hlásí na můj mail petra.vragova@kooperativa.cz nebo tel. 777 120 779. Další možnosti vrácení 80 % ceny startovného jsou popsány na webu Valachy tour.

Kolikrát už jste letos při Valachy tour pomohli závodníkům v neočekávané situaci vrátit startovné? O jaké situace zpravidla šlo?

Letos se zatím plnilo šestkrát. Vždy to bylo z důvodu úrazu před závodem – zlomená noha, vyvrtnutý kotník, utržený sval.. Klient si třeba zaplatil startovné čtyři měsíce před závodem a těsně před ním si vymkl kotník. Obrátil se na mě a já jsem mu pomohla vše vyřídit. Klient v podstatě potřebuje jen vypsat dokument, který mu pošlu, a doloží zprávu od lékaře.

Co vše je ještě v rámci startovného pojištěno?

Zakoupením startovného do jakéhokoliv hlavního závodu DATART Valachy tour získá každý závodník pojištění od Kooperativa pojišťovny, které zahrnuje úrazové pojištění, pojištění zavazadel, pojištění zpoždění zavazadel, pojištění odpovědnosti a pojištění STORNO na území České republiky.

Pokud jde o pojištění úrazu, jde sice jen o malé částky, ale pořadatel je závodníkům dává jako bonus k závodu zdarma a je to krásný dárek navíc. Já k tomu doporučuji každému sportovci mít sjednáno své úrazové a životní pojištění na základě jeho potřeb a jeho požadavků. Jelikož tuto práci dělám již přes 20 let, vím, že je to velmi důležité a občas se to opravdu hodí. Dále sjednávám klientům i pojištění sportovní výbavy – je super například na pojištění kol, paddleboardů, golfového vybavení, lyží atd.. u elektrokola bych řekla, že je to nezbytnost.

Účastníkům Valachy tour poskytujeme slevy, takže pokud chcete ušetřit, určitě se ozvěte na můj telefon nebo mail a řekněte, že se účastníte seriálu DATART Valachy tour.