Projeďte si závodní trasu Bike Valachy: tuto neděli 27. 8. na Bílé

23. 8. 2023 - Pojďte se seznámit s trasou hlavního závodu Bike Valachy Bílá! Připravili jsme pro vás organizovanou projížďku hlavní 50 km dlouhé trasy závodu a to v neděli 27. srpna 2023.Sraz je v 10:15 na úpatí hlavní sjezdovky Ski areálu Bílá, odjezd na trasu v 10:30.

Účast je zdarma. Prosíme vás o potvrzení vašeho mailu přes formulář zde, abychom věděli, s jakým počtem účastníkům můžeme počítat. Akce se uskuteční při minimálním počtu 6 zájemců. Uzávěrka je v pátek 25. 8. v 16 hodin.

Poznejte trasu s jejím autorem

Jak jsme původně avizovali, domluvili jsme pro nedělní vyjížďku speciálního hosta: průvodcem měl být biker a olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Jeho účast je ale na 99% ohrožena (Jarda si bohužel při posledním závodu zlomil klíční kost a v pondělí podstoupil operaci…).

Průvodcem po trase tak bude její samotný autor: Martin Kacíř ze Ski areálu Bílá. Pojďte si terén projet s ním a načerpat poznatky od osoby, která zná veškeré její detaily i záludnosti. 

O trase Bike Valachy Bílá

Trasa hlavního závodu oproti loňsku doznala částečné změny. Jak jistě mnozí víte, nacházíme se v oblasti nejvyššího stupně ochrany v CHKO Beskydy, což s sebou nese jistá omezení v zájmu přírody. Se správou CHKO podařilo domluvit na úpravě trasy se souhlasem vést ji ještě více do terénu. Stále však platí nutnost zcela vynechat ochrannou zónu Natura 2000, na kterou se někteří z vás dotazovali.

Trasa je nová zhruba z jedné třetiny a určitě stojí za to si ji dopředu prohlédnout a „osahat“.

A ještě pár praktických informací:

  • sraz je na úpatí hlavní sedačkové lanovky na Bílé (v místě loňského závodu)
  • kousek od místa srazu je velké parkoviště, které můžete bezplatně využít
  • před vyjížďkou i po ní lze využít zdejší občerstvení
  • pokud neděli pojmete jako rodinný výlet, děti si mohou mezitím pohrát ve vyhlášeném Letním parku na Bílé.

Těšíme se na viděnou.

Mapu Bike Valachy Bílá si můžete také nastudovat zde.