Změna termínu! Bike Valachy Bílá se posouvá na 16. a 17. září

20. 4. 2023 - Sportovci, pozor! Změna termínu! Cyklistický závod Bike Valachy Bílá se o týden posouvá. 

Důvodem posunu na víkend 16. a 17. září je dostavba nové sedačkové lanovky ve Ski areálu Bílá a kolize s velkou gastronomickou akcí v regionu, která by s největší pravděpodobností omezila rodinný doprovodný program.

„Spolupořádající Ski areál Bílá nás požádal o posunutí termínu a důvody jsou natolik pochopitelné a jasné, že nebyl důvod ke změně nepřistoupit, zvlášť když je ve prospěch atraktivity celého víkendu a komfortu pro návštěvníky. Jde o změnu ve velkém předstihu a pevně věříme, že vám nezpůsobí komplikace. Těm z vás, kteří jsou již do závodu registrováni a nový termín jim zásadně nevyhovuje, samozřejmě vrátíme startovné,“ přislíbil hlavní organizátor DATART Valachy tour Bohuslav Komín.

Důvody změny termínu podrobněji vysvětluje Martin Kacíř ze Ski areálu Bílá. „Od května se bude v našem areálu demontovat stávající lanová dráha a budovat nová vyhřívaná šestisedačka s bublinou. Posun termínu nám pomůže v období ukončování prací. O týden později již budeme mít volněji v areálu i na parkovištích a prostředí bude pro návštěvníky komfortnější,“ vysvětlil Martin Kacíř.

K tomu se přidala ještě termínová kolize s gastro festivalem Pojez v blízké Ostravici, jehož hlavním partnerem je Moravskoslezský kraj. Ten se přitom má významně podílet i na doprovodném programu Bike Valachy Bílá. Opět chceme na víkend s Bike Valachy Bílá připravit i mini bikový festival právě ve spolupráci s Moravskoslezským krajem. Díky posunutí termínu na týden po gastro festivalu zajistíme návštěvníkům dvoudenní program v původně plánovaném rozsahu. Po sobotním bikovém závodu se tak v neděli 17. září uskuteční Den s Moravskoslezským krajem na kolech, jehož součástí budou blind enduro závod, soutěže na pumptracku, soutěže ve skocích ve skill centru a další aktivity pro celou rodinu,“ doplnil Martin Kacíř. 

Podívejte se na detaily závodu Bike Valachy Bílá a registrujte se včas už teď: https://valachytour.cz/race/143