VALACHY MAN „rozpůlí“ prázdniny: bude opět dvoudenní a pro celou rodinu

23. 6. 2022 - Trasy pro zkušené sportovce, začátečníky i pro děti: to vše letos opět nabídne legendární triatlonový závod VALACHY MAN, který se v půlce prázdnin 5. a 6. srpna odehraje u vodní nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově. I letos bude dvoudenní, s doprovodným programem pro celou rodinu. Do 30. června je možné se registrovat za nejvýhodnější cenu.

"Po covidu si konečně můžeme nejoblíbenější akci našeho seriálu DATART Valachy tour užít naplno bez jakýchkoli omezení a máme radost, že o ni sportovci mají stále takový zájem. Startovní listina už se rychle plní. Valachy man bývá vyprodaný, takže vážným zájemcům doporučuji s registrací neváhat. Díky tomu, že se závod koná přímo u vodní nádrže, je ideální akcí pro celou rodinu. Závodění i fandění se dá příjemně spojit s letním koupáním uprostřed krásné přírody Beskyd,“ láká hlavní pořadatel Bohuslav Komín z Resortu Valachy Velké Karlovice.

PŘIHLÁSIT SE NA ZÁVOD


Pro dospělé i děti

Pátek 5. srpna dopoledne bude tradičně zasvěcen závodům dětí. Ty nejmenší do 6 let závodí v běhu, ty starší už na klasické triatlonové trati zahrnující plavání, kolo a běh na kratší vzdálenosti. Odpoledne odstartuje závod na kratší trase, která je svými distancemi (250 m plavání, 12 km kolo a 3,5 km běh) vhodná pro začátečníky a hobby sportovce. V sobotu 6. srpna se bude konat závod štafet a jednotlivců na hlavní, delší trati zahrnující 350 m plavání, 16 km na kole v terénu a 4,5 km trialového běhu.

„Trasy Valachy mana představují spíše mini triatlon. Obzvláště kratší závod je ideální pro hobíky, pro mnohé bývá vůbec první závodní zkušeností s triatlonem. Nahrává tomu i fakt, že se u nás startuje intervalově. Odpadá obava z hromadného startu do vody i ostych ze srovnávání s výkony ostatních sportovců na trati,“ dodává Bohuslav Komín.



Doprovodný program a účastnická medaile

Součástí Valachy mana bude i doprovodný program s aktivitami a stánky partnerů, servisem kol či závěrečnou bohatou tombolou. Celý závod bude živě přenášen na internetu hned několika kamerami včetně dronu. Tradičního moderátora Stanislava Bartůška letos vystřídá neméně zkušený sportovní reportér a komentátor České televize Tomáš Budka, který je autorem dokumentu o 40 letech triatlonu v Česku.

Zajímavostí jsou také oblíbené pamětnické medaile – děti čeká v cíli sladká perníková medaile, dospělé pak kovová 3D medaile s originálním designem.


Sportovní pobyty na Lanterně

Pro ty, kteří by se chtěli připravit na Valachy mana nebo Běhej Valachy pod vedením zkušeného kouče, připravil Resort Valachy ve Velkých Karlovicích hned dva sportovní pobyty: