Noční stopa Valachy letos opět bude: v sobotu 5. února a poprvé s dvěma trasami

19. 1. 2022 - Neobyčejnou atmosféru nočního závodu na běžkách po roční pauze nabídnou v sobotu 5. února Velké Karlovice. Tradičním závodem Noční stopa Valachy u hotelu Galik odstartuje u hotelu Galik již 10. ročník sportovního seriálu DATART VALACHY TOUR. Letos poprvé Noční stopa nabídne běžkařům výběr ze dvou tras a opět ji doprovodí oblíbené dětské závody.

„Loni jsme museli běžkařský závod kvůli covidu zrušit, o to víc se těšíme na letošní ročník. Začátkem týdne do Velkých Karlovic konečně dorazila dlouho očekávaná sněhová nadílka, sněžit má i v příštích dnech, podmínky se stále zlepšují a věříme, že na únorový závod budou ideální. Sportovci se do Noční stopy mohou registrovat již nyní, při přihlášení do 20. ledna mají nejvýhodnější cenu startovného,“ uvedl ředitel závodu Bohuslav Komín.

PŘIHLÁSIT SE DO ZÁVODU


Noční stopa Valachy odstartuje 5. února v 16 hodin dětskými závody. Děti do 6 let budou závodit v klasickém běhu, starší děti čeká běžkařský závod na kratší vzdálenosti s intervalovým startem.

V 18 hodin, taktéž intervalově, odstartuje hlavní závod dospělých. Sportovci si tentokrát mohou vybrat ze dvou distancí: jeden okruh dlouhý 7,5 kilometrů, nebo dva okruhy s celkovou délkou 15 kilometrů.

„Intervalový start je pro běžkaře komfortní, navíc vychází vstříc aktuálním koronavirovým opatřením, která plně respektujeme. Podmínkou účasti také je, že účastníci musí mít při závodu čelovku,“ zdůraznil Bohuslav Komín.



Nový titulární partner

Seriál DATART VALACHY TOUR, pořádaný Resortem Valachy Velké Karlovice, zahrnuje celkem čtyři závody v různých disciplínách a různých ročních obdobích. Po Noční stopě se uskuteční v červnu závod horských kol, v srpnu triatlon Valachy man a v říjnu závod v terénním běhu. Všechny akce jsou bodově propojeny a na závěr jsou vyhlašováni absolutní vítězové nejen v kategorii dospělých, ale také dětí a sportovních klubů.

„Do letošního jubilejního ročníku vstupujeme s novým titulárním partnerem, jímž se stal elektro prodejce DATART. Díky podpoře DATARTu můžeme v situaci, kdy jiné sportovní akce nepřečkaly covidové období, nejen pokračovat v pořádání závodů v již zavedené kvalitě, ale také je dál vylepšovat a rozvíjet. Nově například závod BIKE VALACHY rozšíříme z jednoho dne na dva, budeme z akcí vysílat live stream a můžeme zachovat symbolické startovné závodů dětí,“ uzavřel Bohuslav Komín.