Krátkého Valachy Mana vyhrál Petr Vabroušek, zazářil František Kubínek

6. 8. 2021 - První den Valachy mana 2021 je za námi. Zatímco při pátečních přípravách závodu nás potrápilo deštivé počasí, pátek 6. srpna už se ukázal v těch lepších barvách a připravil závodníkům výborné podmínky.

Valachy mana tradičně dopoledne odstartovaly závody dětí, které se utkaly v sedmi věkových kategoriích na různé distance. Nejmenší děti do 6 let závodily v běhu, ty starší již v obvyklé triatlonové kombinaci plavání - kolo - běh.

Závod dospělých na krátké trase symbolicky s číslem 1 odstartoval František Kubínek, mj. vítěz Valachy mana 2017, jehož nadějnou sportovní kariéru krátce poté přerušila vážná havárie. František byl měsíc v bezvědomí, poté ho čekaly dlouhé měsíce léčení a rehabilitací. Loni už se k nám na Valachy mana vrátil ve štafetě, když závodil v plavání, letos se rozhodl absolvovat již kompletní krátkou trasu. Vůbec poprvé od nehody tak závodil v celé triatlonové kombinaci a získal si za to v cíli velký aplaus publika. "Bylo to skvělé. Plavání fajn, kolo taky, jen ten běh.. Dřív by mě nenapadlo, jak může být těch tři a půl kilometru dlouhých, když vás půlka těla neposlouchá," popisoval František v cíli, kam ale dorazil s úsměvem a spokojený.

Vítězem krátkého Valachy Mana se stal Petr Vabroušek, dnes již legenda českých ironmanských tratí. Ty jsou přitom několikanásobně delší než sprint distance krátkého Valachy Mana. "Je to tak, nedá se to srovnat. Dnes to pro mě bylo takové rozehřátí na blížícího se Slovakmana. Ale moc rád sem jezdím," popisoval v cíli Petr Vabroušek. Navíc se chystá v sobotu postavit i na start dlouhého Valachy Mana ve štafetě se synem Filipem.

Výsledky pátečního závodu najdete již nyní zde.

Sobotní závod slibuje ještě příjemnější počasí. Těšíme se na všechny na startu, ale také na fandící publikum.