TZ: Dobrá zpráva! BIKE VALACHY 12. června ve Velkých Karlovicích bude

31. 5. 2021 - Skvělá zpráva pro milovníky cyklistických závodů! Díky rozvolňování vládních opatření se původně ohrožený závod BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční a to dokonce v rozsahu, na který jsou jeho pravidelní účastníci zvyklí. Konat se bude v sobotu 12. června u hotelu Galik.

„Sportovci dlouhou dobu neměli možnost se potkat při závodech a poměřit síly, atmosféra hecování, přátelského soupeření a adrenalinu už mnohým hodně chyběla. BIKE VALACHY bude jednou z prvních povolených akcí, což určitě znásobí jeho tradičně skvělou atmosféru,“ doufá organizátor BIKE VALACHY Bohuslav Komín. Pro závodníky chystají pořadatelé jako každý rok hlavní závod na 50 kilometrů, kratší závod na 25 kilometrů a k tomu i doprovodné dětské závody na 100 metrů až 8 kilometrů dle věkové kategorie.

REGISTROVAT SE NA ZÁVOD  //  REGISTRACE DÍTĚTE

„Ale pozor! Na rozdíl od minulých ročníků je možné se do závodu přihlásit jen předem on-line. V souladu s pokyny hygieniků není možná registrace na místě, aby nedocházelo k rizikovému shromažďování více lidí na jednom místě. Samozřejmostí je respektování dalších obvyklých pravidel dnešní doby – účast pouze s potvrzením o testu, očkování nebo prodělaném covidu nebo dodržování rozestupů,“ dodává Bohuslav Komín. Více o podmínkách účasti se dozvíte zde.

Závod BIKE VALACHY vede od startu u hotelu Galik přes Třeštík a Sůkenickou a zpět kolem hotelu Pod Javorem po cyklostezce Bečva a běžkařské trase. Letos se v důsledku chladnějšího jara probouzí příroda ve Velkých Karlovicích o něco později, účastníky tak čeká opravdu krásná podívaná na rozkvétající přírodu.

BIKE VALACHY je součástí sportovního seriálu VALACHY TOUR pořádaného karlovickým Resortem Valachy. První závod seriálu – Noční stopa Valachy – musel být v únoru z důvodu špatné epidemiologické situace zrušen. Naproti tomu lze očekávat, že další závod následující po BIKE VALACHY – triatlonový závod VALACHY MAN – se také uskuteční. Naplánován je na 6. a 7. srpna a registrace už jsou v současné době také spuštěny.