Jak budoucnost VALACHY TOUR ovlivňuje současná situace?

22. 4. 2020 - Maraton horských kol BIKE VALACHY proběhne kvůli současné situaci v novém termínu, VALACHY MAN a BĚHEJ VALACHY by měly proběhnout ve stanoveném termínu. Pracujeme však i s náhradními variantami.

Aktualizováno: Nebo bude vše ještě jinak? Dejte nám vědět svůj názor na osud BIKE VALACHY! 

BIKE VALACHY

Maraton horských kol BIKE VALACHY v plánovaném termínu 20. 6. 2020 kvůli nařízením Ministerstva zdravotnictví a vlády ČR neproběhne.  Plán uvolňování současných opatření kvůli pandemii koronaviru způsobující nemoc Covid-19 dává sice sportovním akcím od 8. 6. zelenou, ale pouze pro akce do 50 osob, kdy BIKE VALACHY je akcí výrazně větší (kolem 500 účastníků z řad dospělých i dětských závodníků). Z tohoto důvodu jsme tedy BIKE VALACHY přesunuli na náhradní termín - uvažujeme o sobotě 22. 8. 2020. Akce by měla proběhnout ve stejném duchu, na který jste zvyklí - dopoledne budou závody pro děti, po poledni potom závod pro dospělé na 25 nebo 50 km.



VALACHY MAN

U největšího seriálu závodu, triatlonu VALACHY MAN, pevně věříme, že se odehraje v původním červencovém termínu 24. a 25. 7. 2020. Jeho výhodou je zejména distanční start v závodu dospělých a rozdělení jednotlivých kategorií na dva dny, kdy se tedy rozloží nápor více, než tisícovky účastníků i diváků do více dnů.

V těchto chvílích již závod připravujeme a vyrábíme také originální valašské medaile s místním sklářem, brzy představíme také aktuální verzi pamětního trička Kilpi.

Na druhou stranu si uvědomujeme, že zatím není jisté, že budou skutečně již v prázdninových měsících povoleny velké sportovní akce, a proto pracujeme i s náhradní variantou

  • Pokud by nebylo možné triatlon VALACHY MAN realizovat v červenci, byl by náhradním termínem 22. 8. 2020. V takovém případě by bylo ale pro letošní rok zrušeno BIKE VALACHY, protože jeho přesunutí do podzimních měsíců nepovažujeme za rozumné (kvůli zaplněnosti kalendáře akcemi, které se měly původně konat v jarních termínech).
  • V případě, že nebudou státními institucemi povoleny velké sportovní akce ani v srpnu, potom bychom museli s velikou lítostí nejnavštěvovanější triatlon v České republice a na Slovensku pro rok 2020 zrušit. Přesouvat ho do podzimních víkendů zejména kvůli nemožnosti poskytnout účastníkům z řad amatérských sportovců dostatečné podmínky pro plavání nechceme (počasí a teplota vody na Balatonu v Novém Hrozenkově bývá výrazně chladnější než v létě a málokterý hobík, natožpak děti, mají triatlonový neoprén). 



BĚHEJ VALACHY

Co se týká závěrečného seriálu, tedy trailového běžeckého závodu BĚHEJ VALACHY, ten by měl proběhnout dle dosavadních plánů 17. 10. 2020.


Vyhlášení celkových výsledků VALACHY TOUR 2020 a startovné

Věříme, že při BIKE VALACHY bude možno vyhlásit také celkového vítěze seriálu VALACHY TOUR 2020, jak se tomu děje vždy. Pokud by ovšem závody VALACHY MAN ani BIKE VALACHY neproběhly, potom by neproběhlo ani vyhlášení celého seriálu závodů.

Zaplacené startovné na BIKE VALACHY se přesouvá na náhradní termín (stejně, jako by se přesunulo v případě změny termínu VALACHY MAN). V případě úplného zrušení závodu může být startovné přesunuto na závěrečný závod seriálu BĚHEJ VALACHY nebo na startovné na závody seriálu VALACHY TOUR 2021.

  

Věřím, že naše rozhodnutí o plánu pro letošní léto chápete. Jde nám o zajištění kvalitního zázemí pro účastníky i pro partnery. Nechceme dělat akce za každou cenu a spoléháme na dlouhodobost.