Má se BIKE VALACHY konat v původním termínu 20. 6.? Dejte nám vědět!

7. 5. 2020 - Situace se na bojišti mění každým okamžikem! Po včerejším vyjádření vedoucího epidemiologa pro řízené uvolňování karantény, Rastislava Maďara, se mohou od 11. 5. 2020 konat akce pro více, než sto účastníků - zvažujeme tak, zda BIKE VALACHY neodjedeme v původně plánované termínu 20. 6. 2020. Jaký na to máte názor vy?

Pokud by se závody konaly v původním termínu (a možná i v tom náhradním), je potřeba dodržet hygienická a protivirová opatření:

  • rozestupy mezi závodníky i fanoušky alespoň 2 metry
  • nošení roušek (pouze při samotném závodu nemusí být sportovci zakrytá ústa)
  • minimalizace shlukování osob při prezentaci, v převlékárnách, na toaletách či v cíli
  • čas mezi prezencí závodníka a startem závodu co nejkratší
  • start ve vlnách maximálně po 100 účastnících
  • komorní vyhlášení vítězů
  • závod se může konat pouze se souhlasem obce

Podle epidemiologa není z hlediska rizika šíření koronaviru způsobujícího nemoc Covid-19 problematický závod, ale zákulisí závodu. Znamená to tedy, že za dodržení výše zmíněných podmínek může v původně zrušeném termínu 20. 6. 2020 cyklistický závod BIKE VALACHY proběhnout! A co víc, bude moci proběhnout také triatlonový závod VALACHY MAN na konci července!


Chceme znát váš názor! BIKE VALACHY 20. 6. ano nebo ne?

A jaký je váš názor na zorganizování letos jednoho z prvních bikeových závodů BIKE VALACHY na tratích na 25 a 50 kilometrů? Zúčastnili byste se ho 20. 6. 2020? Je pro vás akceptovatelné zúčastnit se akce pro cca 500 cyklistů a dodržovat hygienická a protivirová opatření? Máte strach se nyní účastnit těchto akcí? Chcete zúročit najezděné kilometry na závodu? 

Přidejte se do diskuze na Facebooku nebo nám dejte vědět na e-mail valachytour@valachy.cz. Rozhodnutí o konání závodu chceme dát nejpozději v úterý 12. května 2020.

My si myslíme, že BIKE VALACHY 20. června 2020 proběhnout může. Ale než znovu obnovíme přípravné práce na akci, rádi si vyslechneme váš názor. Víme, že rozhodnutí je nakonec na nás, ale děláme akci pro vás!