AKTUÁLNĚ o přípravách na NOČNÍ STOPU VALACHY

5. 2. 2020 - Situace se ve Velkých Karlovicích mění každým dnem. Týden před NOČNÍ STOPOU VALACHY byly podmínky ještě ucházející, víkendové oteplení a zejména vytrvalý déšť ale všechny běžkařské stopy odplavily. Následným ochlazením a nastupujícím sněžením se situace opět otočila a podmínky se ve Velkých Karlovicích výrazně vylepšily. Aktuálně tak již vypadá situace příznivě: sněží, mrzne a je rozhodnuto, že NOČNÍ STOPA VALACHY 2020 bude na běžkách!

V tomto článku tak budeme každý den informovat o tom, jak se situace vyvíjí. Aktuální počasí ve Velkých Karlovicích můžete sledovat také na webkamerách.


Situace k 7. 2. 2020:

Zima se vrátila! Ze čtvrtku na pátek připadlo až sedm centimetrů nového sněhu, mrzne a stále sněží. Ve spolupráci s obcí Velké Karlovice budeme moci stopu upravit rolbou, přitlačíme sníh, následně jej dohážeme na horší místa lopatami, znovu upravíme a vytvoříme stopu.

V lesním úseku okolo hotelu Galik je zatím sněhu méně, tam nás čeká nejvíce práce. Tento úsek nebude až do závodu otevřen. Děkujeme za respektování.

Stále platí, že se na závod dospělých či dětí můžete přihlásit až do dnešního večera nebo v sobotu na místě od 13 hodin.

Děkujeme všem, kteří věří a pomáhali nám s objednávkou sněhu!

REGISTRACE DOSPĚLÉHO  //  REGISTRACE DÍTĚTE


Situace k 6. 2. 2020:

NOČNÍ STOPA VALACHY BUDE NA SNĚHU! Více informací ZDE.


Situace k 5. 2. 2020:

Rozhodnutí, zda se v sobotu závod NOČNÍ STOPA VALACHY pojede na běžkách, se blíží. Konečné rozhodnutí padne ve čtvrtek 6. 2. 2020 v dopoledních hodinách.

Nyní je situace stále více nakloněna závodu na běžkách. Sněhu přibylo, teploty jsou pod bodem mrazu. Stopy nejsou ve Velkých Karlovicích žádné a ani na běžkování na delší trase to není.

Pokud uvažujete o účasti v závodech, tak vám doporučujeme se přihlásit. A počítejte s tím, že do Karlovic si povezete běžky. Jen extrémní změna počasí by závodu na běžkách zamezila.

Kvůli těmto výkyvům počasí bude prodloužena registrace až do pátku 7. 2. 2020. Při platbě kartou navíc budete mít snížené startovné. Přihlášení bude možné i na místě, ale pouze do počtu 200 běžkařů na hlavní závod. U dětských závodů je kapacita omezena na 150 dětí.






Situace k 4. 2. 2020:

Ve Velkých Karlovicích pršelo skoro dva dny v kuse. Vsetínská Bečva je plná skoro po okraj. Dnes, v úterý 4. 2. 2020, klesla těsně před polednem teplota na nulu a kapky se změnily ve vločky. A doteď sněží. Hustě. Krajina už není zelená a hnědá, ale bílá. V okolí Galiku a Razuly napadlo asi 10 cm sněhu.

Situace ohledně běžkařského závodu se lepší, ovšem za současné situace se závod uskutečnit na běžkách nedá. Na loukách (tedy na trase) je stále hodně vody. Pokud bude mrznout (předpověď na tuto noc to slibuje) a ještě napadne sníh, tak stopy budou.

Organizačně připravujeme stále dvě verze NOČNÍ STOPY VALACHY, tedy závod se 8. 2. 2020 určitě uskuteční! Jaký druh, ještě bohužel nevíme. Pokud se potvrdí předpověď počasí, zatím vychází, tak sněhu na trase bude dost a můžete přijet s běžkami. My věříme!


Situace k 2. 2. 2020:

Situace ve Velkých Karlovicích je po teplém a deštivém víkendu kritická, ne však beznadějná. Sníh mizí ze strání a drží se zejména na severních a stinných místech. V údolí Léskové, kde se NOČNÍ STOPA tradičně koná, se sněhu drží více než na začátku Karlovic okolo dostihové dráhy, tradičního místa Karlovské padesátky.

Podle předpovědi počasí, má ovšem začít o úterý ve Velkých Karlovicích nasněžit přes 30 cm sněhu a teploty mají klesnout pod bod mrazu.

Organizační tým se chystá na noční běžkařský závod, v případě nepříznivých podmínek na noční běžecký závod. Akce tedy každopádně proběhne! Proto neváhejte s přihlášením na závod. O situaci ve Velkých Karlovicích vás budeme i nadále průběžně informovat.


Situace k 29.1. 2020:

Běžkařské stopy v údolí Velkých Karlovic jsou sjízdné. Není to hitparáda, ale to není skoro nikde v Česku. Tato zima běžkám moc nepřeje. V úterý odpoledne i něco málo sněhu napadlo. Uvidíme, jak stopy ovlivní víkendové oteplení. Pokud sníh zcela zmizí, tak uspořádáme stejně jako v minulosti už jednou noční běžecký závod na 10 km.

Proto neváhejte s přihlášením předem. Startovní listina zatím velmi "chudá", a to jak u dospělých, tak u dětí. Věříme, že závod proběhne na sněhu!