Závod Běhej Valachy láká na dvě trasy, krásné výhledy a valašský frgál

23. 9. 2019 - Pojďte stylově zakončit běžeckou sezónu! Jeden z posledních letošních závodů - Běhej Valachy – už se blíží. Uskuteční se v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích a díky zdejší přírodě Beskyd nabídne opravdu nevšední zážitek všem, kteří se rádi kochají krásnými výhledy na podzimní horskou krajinu.

Když se navíc přihlásíte předem na www.valachytour.cz a uhradíte startovné do 9. října, můžete se v cíli těšit na sladký dárek v podobě čerstvého valašského frgálu od karlovických pekařek.

Start i cíl závodu Běhej Valachy je tradičně u hotelu Galik, který je obklopen členitými terény jako stvořenými pro běhy různé náročnosti, ale nabízí i kvalitní zázemí pro občerstvení či převlečení.

Vybrat si můžete ze dvou tras. „Pro zdatnější sportovce jsme připravili hlavní trasu dlouhou 12 kilometrů s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Pro ostatní je připravena lehčí trať 6,5 kilometrů s převýšením 100 metrů. Na trase se můžete opět těšit na krásné výhledy do krajiny, některé úplně nové, protože místy došlo během roku ke kácení stromů po sněhové kalamitě,“ říká Vladimír Sušil, prezident seriálu Valachy tour. Běhej Valachy je poslední akcí tohoto pětidílného seriálu, po jeho skončení budou zároveň vyhlášeni i absolutní vítězové. 

Závod dospělých startuje v pravé poledne. V dopoledních hodinách budou připraveny závody pro děti na různých tratích dle věku, od 100 po 1 800 metrů. Děti platí při přihlášení předem symbolické startovné 50 korun a v cíli je čeká oblíbená perníková medaile.

V rámci doprovodného programu se můžete těšit na testování a půjčovnu trialových běžeckých bot INOV-8, prezentace a prodej speciálního běžeckého oblečení a doplňků od partnerů, stánek chytrých a vzdělávacích her Gogen Maxipes Fík pro děti, horskou prémii pro závodníky a na závěr bohatou tombolu.