Aktuální report z nové trasy BIKE VALACHY: Máte se na co těšit!

13. 6. 2019 - Přečtěte si report hlavního organizátora všech závodů VALACHY TOUR - Boba Komína, který se společně s dalšími vydal na značení a kontrolu trasy na sobotní závod BIKE VALACHY. Seznamte se s novou trasou, kterou pro vás zkontrolovali a projeli na elektrokolech našeho partnera Orbea.

Trasu Bike VALACHY dnes začínáme značit. Poslední naše kontrola proběhla v úterý. Doběhl jsem až na Třeštík, tedy na 18. km, kde bude druhá občerstvovačka. Dál už to nešlo, protože odklízení větví a popadaných zbytků stromů mi vzalo příliš sil a času. Ale popořádku.

  • Začátek u Galiku doprovázela dohoda s Vaškem Holčákem, jakou část louky můžeme na cílovou rovinku využít. "Ty krávy vám na závod zavřu a kravince nějak posbíráte, nebo se to vsákne, ne?" Tak cíl bychom měli :)
  • Bikeři se vydají tradičně od Galiku do Miloňova po šotolině do kopce, po třech kilometrech čeká další stoupání po lesní cestě směrem k rozhledně, aby se k ní ale vůbec nedojelo a spadlo se do osady Miloňová. Pěkný technicky nenáročný sjezd se dvěma velbloudy, příkopy přes cestu! "Ty tři stromy přes cestu do pátku zmizí," slibuje lesní správce Dušan.
  • Následuje rychlý krátký asfaltový úsek z něhož odbočíme vlevo na prašnou lesní cestu a čekají nás 3 km dlouhé stoupání, přičemž druhá polovina je fakt "SLUŠNÁ". Stoupáni na Pálenicu se vine loukami a pak lesem, slunce je všudepřítomné a po deštích už ani památky.
  • Na vrcholu za sebou budeme mít 10 km trasy, první občerstvení a když budeme mít štěstí, tak se můžeme pozdravit s traktoristkou, která obracela seno...
  • Následuje osm kilometrů až na Třeštík. Prvních pět je oblíbená červená hřebenovka lesní cesty, dva kilometry vedou po hodně rychlé šotolině pod vrcholem Vysoká, který musíme objet, protože cyklokrosové závody jsou jiná disciplína - i když, cyklokrosaři jsou i výborní bikeři!
  • A poslední kilometr před Třeštíkem je bikeová lahůdka v podobě 300 metrů dlouhého nepříliš prudkého sjezdu, zato hodně technického! To je parádní fotopoint!
  • Následuje mírné a technické stoupání na Třeštík, kde bude druhá občerstvovačka. A taky dětská akce na chatě Celnice. Buďte tam opatrní!
  • Za Třeštíkem následuje prudký výšvih do lesní pasáže a necelý kilometr pojedeme směrem k další rozhledně, na kterou ale taky nedojedeme...
  • Před Súkenickou se dáme doprava na turisticky neznačenou lesní trasu směrem k Babské. Tady je cesta rozjetá lesní technikou. Nejde se jí vyhnout. Lesníci poslední týdny dělají co mohou, aby Beskydy vyčistili od polomů, ale ještě toho mají hodně před sebou.

  • Do údolí se postupně sjede technickým, čtyři kilometry dlouhým sjezdem. Potkáte na něm vše - pěšiny, kořeny, kameny, bažinaté úseky. Už bez polomů.
  • Do civilizace se dostaneme nedaleko hotelu pod Javorem a kousek se svezeme po cyklostezce Bečva, která kopíruje hlavní silnici. A do cíle budou zbývat poslední dva kilometry po lesní cestě nad Galikem.
  • No a pak buď průjezd do druhého kola před Galikem nebo cíl. Záleží na vás.

Ve středu trasu projel se svými kumpány ještě i Ondřej Kobliha z CYKLOTRENINK.com a moc nešpačkoval!

Těšíme se na vás v sobotu na startu! 


NÁŠ TIP: Nezapomeňte, že při registraci a platbou kartou do 13. 6. 2019 získáte levnější startovné.

REGISTRACE NA ZÁVOD  //  REGISTRACE NA DĚTSKÉ ZÁVODY