Zapojte se do závodu Bike Valachy: už tuto sobotu ve Velkých Karlovicích

11. 6. 2019 - Půvabná příroda Beskyd, jejíž louky právě v těchto dnech rozkvetly všem barvami, a k tomu teplé a slunečné počasí: takovou kulisu slibují sportovcům víkendové Velké Karlovice, kde se uskuteční v sobotu 15. června cyklistický závod Bike Valachy. Do čtvrtku se ještě mohou závodníci přihlásit za zvýhodněné startovné.

Oblíbený cyklistický závod se startem a cílem u hotelu Galik letos mění trasu: bude delší, takže se pravidelní účastníci mohou těšit na tradici s jistou dávkou překvapení. 

Úpravu si vyžádaly lesní polomy z letošní zimy. „Hlavní závod tak nově bude mít délku klasických bike maratonů, tedy 50 kilometrů, a pojede se na dvě kola. V každém okruhu bikeři vystoupají na hřeben Vsetínských Beskyd z Miloňova na Pálenici, bude následovat delší trasa po hřebeni až za Třeštík a technický sjezd za horskou chatou Třeštík k hotelu Babská, odtud pak zpět ke Galiku. Krátká trasa na 25 kilometrů bude kopírovat tento hlavní okruh. Cyklisty trasa zavede i na méně známá místa,“ popsal prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Pro děti budou dle věku připraveny závody v sedmi kategoriích na různě dlouhé vzdálenosti – od 100 metrů pro děti do čtyř let až po 8 kilometrů pro nejstarší školáky. 

Vítězové si mezi sebe rozdělí finanční odměny 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů.

REGISTROVAT SE NA BIKE VALACHY


Registrace na VALACHY MAN

Současně už také probíhá registrace do dalšího závodu Valachy tour, do triatlonu Valachy Man, který se tradičně koná u vodní nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově a bývá vyprodán. Aby bylo možné rozšířit startovní listinu, bude Valachy Man letos poprvé dvoudenní. Pátek 2. srpna je vyhrazen hobby sportovcům na krátké trase a dětským závodům, v sobotu 3. srpna se uskuteční hlavní závod na dlouhé trase a závod štafet.

Zájemci, kteří se chtějí na Valachy mana dobře připravit, se mohou zúčastnit Triatlonového kempu s Petrem Vabrouškem, nejúspěšnějším českým Ironmanem, a to 11. až 14. července ve Velkých Karlovicích. Trénovat se bude částečně i na trase závodu a u vodní nádrže Na Stanoch.