Bike Valachy ve Velkých Karlovicích letos prodlužuje trasu na 50 kilometrů

22. 5. 2019 - Již za necelý měsíc, v sobotu 15. června, bude pokračovat ve Velkých Karlovicích seriál Valachy tour třetí akcí, závodem horských kol Bike Valachy. Trasa letos dozná změn, takže se účastníci mohou těšit na tradici s jistou dávkou překvapení. Úpravu si vyžádaly lesní polomy po letošní bohaté sněhové nadílce a silnému větru v závěru zimy.

„V důsledku těchto změn bude letos trasa delší. Hlavní závod bude mít délku klasických bike maratonů, tedy 50 kilometrů a pojede se na dvě kola. Start i cíl je tradičně u hotelu Galik. V každém kole bikeři vystoupají na hřeben Vsetínských Beskyd z Miloňova na Pálenici, bude následovat delší trasa po hřebeni až za Třeštík a technický sjezd za horskou chatou Třeštík k hotelu Babská, odtud pak zpět ke Galiku. Krátká trasa bude kopírovat tento hlavní okruh, jen s tím rozdílem, že cyklisté pojedou okruh pouze jednou,“ popsal prezident Valachy tour Vladimír Sušil.  Detailnější propozice zde.


Delší trasa obnáší 50 km s převýšením téměř 1 578 metrů. Lehčí trasa nabídne 25 km a 779 metrů převýšení. Pro děti budou dle věku připraveny závody v sedmi kategoriích na různě dlouhé vzdálenosti – od 100 metrů pro děti do čtyř let až po 8 kilometrů pro nejstarší školáky.

Závodníci mohou při registraci do 5. června využít zvýhodněné startovné. Registrace on-line probíhají na www.valachytour.cz. Vítězové si mezi sebe rozdělí finanční odměny 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů. 



REGISTRACE DOSPĚLÉHO // REGISTRACE DÍTĚTE


Trasa BIKE VALACHY PŘIPRAVENA!

Malá ochutnávka z druhé poloviny trasy Bike VALACHY, kterou jsme pro vás kompletně vyčistili... máte se na co těšit! Sjezd z hřebene za Třeštíkem k Babské je parádní a užijí si ho všichni nejméně jednou.

Dnes trasu znovu kompletně zkontrolujeme, projdeme a přineseme podrobný report.



Registrace na VALACHY MANA spuštěny

Současně už také probíhá registrace do dalšího závodu, populárního triatlonu Valachy Man. Ten bude letos poprvé dvoudenní. Pátek 2. srpna je vyhrazen hobíkům na krátké trase a dětským závodům, v sobotu 3. srpna se uskuteční hlavní závod na dlouhé trase a závod štafet. 

>> Více informací a registrace


NÁŠ TIP: Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem

Pro začátečníky, kteří s triatlonem začínají, i pro pokročilé, kteří se chtějí před Valachy Manem ještě víc zdokonalit, se chystá Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem, nejúspěšnějším českým Ironmanem. 

Část tréninku se bude odehrávat přímo na trasách Valachy Mana a to včetně plavání. 

Kemp spojený s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna se koná 11. až 14. 7. 2019.