Kdo se už za tři dny stane novým VALACHY MANem?

1. 8. 2018 - Kdo bude tím šťastným, který již za tři dny stane na stupních vítězů letošního VALACHY MANa? Díky silné konkurenci to letos bude obzvlášť velký oříšek.

Při VALACHY MANovi až do poslední chvíle - díky intervalovému startu - není jasné, kdo byl nejrychlejší. Také letošní ročník slibuje napínavou podívanou, vyšperkovanou účastí zkušených českých triatletů.

O zlato bude chtít určitě zabojovat tradiční účastník VALACHY MANa, olympionik Jan Čelůstka, který loni obsadil bronzovou příčku. Nic zadarmo mu ale určitě nedá Lukáš Kočař, čerstvý český mistr v duatlonu, který byl loni druhý, nebo Filip Lužný. A na medaili si jistě brousí zuby i loni čtvrtý Vojtěch Bednarský či pátý Pavel Žák.

Přečtěte si: loňský vítěz František Kubínek léčí zranění, ale bude na VALACHY MANovi jako čestný host: patron a startér dětských závodů

Nabitá konkurence je i mezi ženami. Na start se postaví trojnásobná vítězka VALACHY MANa, Slovenka Kristína Néč-Lapinová, která bude mít v zádech další skvělou krajanku Romanu Gajdošovou, poslední čtyři roky nejúspěšnější slovenskou triatletku na olympijských distancích.

Na poslední chvíli startovní listinu doplnila Helena Erbenová Karásková, bývalá závodnice v běhu na lyžích, v němž dvakrát reprezentovala na olympijských hrách. Nyní se věnuje triatlonu: v roce 2012 se stala mistryní Evropy v terénním a zimním triatlonu a od té doby sbírá další tituly a úspěchy i v Xteře a cross triatlonu.

Silnou konkurentkou jim bude Lenka Fanturová, která před pár dny získala ve své věkové kategorii titul mistryně Evropy v olympijském triatlonu.

Medailové ambice má určitě i obhájkyně loňského stříbra Anna Brychtová.

Ve „finálové startovní skupině“, která se vydá na trať pár minut po půl páté, nebudou chybět sportovci s dosud největším počtem bodů v rámci celoročního bodování Valachy tour – Martin Holiš a Ondřej Kobliha či letošní nejúspěšnější žena seriálu Petra Krutílková.

Startovní listina jistě ukrývá i černé koně, kteří mohou také favority potrápit. Jedním z nich by mohl být třeba teprve 17letý, ale velmi nadějný Radim Grebík.

Resumé budeme znát v pátek 3. srpna již kolem 18. hodiny.