Duatlon vyhrál Lukáš Kočař, slunečné počasí přilákalo stovky sportovců

5. 5. 2018 - Lukáš Kočař zvítězil v sobotu 5. května ve Valachy duatlonu ve Velkých Karlovicích. Mezi ženami se nejlépe dařilo obhájkyni loňského zlata Tereze Tvarůžkové.

Celkem se v prosluněném jarním dni na start postavilo 270 dospělých závodníků, na které tentokrát čekala pozměněná trasa s jednodušším horským kolem a naopak prodlouženou závěrečnou běžeckou částí. Ta - přestože byla prodloužena "jen" z 1,5 na 3 kilometry - mnohé sportovce po horském kole v členitém valašském terénu potrápila.

"Druhý běh byl opravdu vyšperkovaný, terén byl houpavý a pro mě náročný. O mém vítězství rozhodlo kolo. Jel jsem celý závod úplně na doraz," svěřil se v cíli kamerám České televize Lukáš Kočař, který před druhým Tomášem Lichým doběhl s náskokem minuty. Třetí byl Petr Šťastný a skvělým čtvrtým místem se do seriálu VALACHY TOUR po zdravotních problémech vrátil vítěz prvního ročníku duatlonu Svatopluk Janečka.

Mezi ženami obhájila loňské vítězství Tereza Tvarůžková před druhou Helenou Kotopulu a třetí Dominikou Vanákovou.

Před hlavním závodem dospělých se utkaly v duatlonu také děti a to v sedmi věkových kategoriích. Malých sportovců se postavil na start 180.

Kompletní výsledky