Po nové bikové trase VALACHY DUATLONU: postřehy závodníka Zdeňka Ornera

2. 5. 2018 - Zlínský biker Zdeněk Orner, několikanásobný účastník mistrovství světa Xterry na Hawai, zkontroloval pět dnů před VALACHY DUATLONEM novou cyklistickou část závodu. Doprovod mu dělala jeho kamarádka z triatlonového oddílu Titan Trilife Zlín Irena Pagáčová. 

Zdeňka Ornera můžete potkávat i na všech závodech VALACHY TOUR, kde se umisťuje na předních pozicích v kategorii nejzkušenějších závodníků M51+.

Tady jsou jeho autentické postřehy z projížďky po trase VALACHY DUATLONU:

Trať jsme si projeli s Irčou Pagáčovou v úterý 1. května. Úplně nahoře na hřebeni jsem zřejmě přejel odbočku dolů, takže jsme jeli nejprve trasou loňského sjezdu, pak jsme odbočili doleva a dojeli jsme zpět  na asfaltku, kterou jsme jeli k Laďově prameni a dále do cíle.  Jiní, kteří nezabloudili, mi říkali, že z hřebene se odbočí dříve než loni a po krátkém úseku hrubého makadamu je už jen asfalt. Je to tedy prakticky "silniční" závod. Určitě to přitáhne více závodníků, protože toto opravdu ujede každý a VALACHY TOUR se tak přizpůsobuje trendu bikových  závodů. Tedy zlehčit trať a tím získat více závodníků.

Profilem je to však trať opravdu těžká, takže si nikdo nemůže stěžovat, že si nedá dost do těla. I kdyby do soboty zapršelo, tak by se jen trochu méně prášilo a trať by byla příjemnější – tam kde je nezpevněná, tak trochu pružnější a méně „hrkavá“. Trať je dobře sjízdná i pro trekingové kolo nebo dnes tak populární gravel bike (v podstatě cyklokrosové kolo - kotoučové brzdy, větší plášť) a bude dobře sjízdná za každého počasí.

V prostoru cíle u Galíku na nás čekaly krávy, kterým jsme po krátkém rozhovoru dali buchtu... Přikládám i pár fotek a těším se na sobotu.