NOČNÍ STOPA VALACHY bude na běžkách

12. 2. 2018 - První závod seriálu VALACHY TOUR v roce 2018 se pojede na běžkách! NOČNÍ STOPA VALACHY se s největší pravděpodobností odehraje v údolí Velkých Karlovic se zázemím v hotelu Galik v sobotu 17. 2. 2018. Předpověď počasí je příznivá, teploty mají být pod bodem mrazu a má i sněžit. Pokud se sněhové podmínky výrazně zhorší, vyhrazujeme si možnost přesunout běžkařské závody na Pustevny.

V současné chvíli leží v údolí Velkých Karlovic na loukách 10-15 centimetrů sněhu. V pondělí ráno začalo lehce sněžit. Relativně sjízdné jsou trasy mezi hotelem Galik a Machůzkami a úseky za Galikem směrem k Horalu. Téměř nesjízdné na běžkách jsou lesní úseky, které potřebují větší množství sněhu.

Trať NOČNÍ STOPU VALACHY přizpůsobíme aktuálním sněhovým podmínkám.

Intervalový start sobotního závodu v 18 hodin by měl zůstat u hotelu Galik. Převážná část trasy povede po loukách údolím Léskového směrem k lyžařskému středisku Machůzky. V okolí hotelu Galik proběhnou i plánované dětské závody.

Díky vstřícnosti správců Běžeckého areálu Pustevny jsme domluveni, že je možné NOČNÍ STOPU VALACHY odjet v tamním areálu. „Podmínky na Pustevnách jsou pro běžkování ideální. Běžecký areál Pustevny je na zorganizování NOČNÍ STOPY VALACHY připravený,“ řekl nám Martin Holiš z Běžeckého areálu Pustevny. Noční stopa VALACHY by se odjela na osvědčeném pětikilometrovém okruhu. V hlavním závodu dospělých by se tak okruh jel třikrát.

Sledujte aktuální informace na facebookovém profilu VALACHY TOUR a zde na webu VALACHY TOUR.

ONLINE REGISTRACE DOSPĚLÉHO // ONLINE REGISTRACE DÍTĚTE