Absolutní vítězka Anna Brychtová: V Karlovicích je prostě krásně

23. 10. 2017 - Čtyřiadvacetileté sportovkyni Aničce Brychtové z Olomouce se letos daří. Kromě vítězství ve Valachy tour má na svém kontě zlato z několika letošních závodů v triatlonu či duatlonu. Vítězství ve VALACHY TOUR si pojistila až posledním závodem Běhej Valachy. Druhá Šárka Grabmüllerová skončila za ní nepatrným rozdílem 60 bodů.

A jak hodnotila Anička Brychtová z Kilpi triatlon týmu svoje počínání na VALACHY TOUR 2017 svými slovy?

Můj nejlepší výsledek ze závodů Valachy tour
Druhé místo ve Valachy Manovi, triatlon je moje specializace. Účastnila jsem se Valachy mana zatím dvakrát a vždy jsem byla druhá za Kristínou Lapinovou. Je vtipné, že my dvě se potkáváme na závodech pravidelně a pravidelně střídáme na prvních pozicích. Na Valachy manovi to zatím vždy vyšlo jí.

Nejtěžší závod ze seriálu Valachy tour
Těžké jsou všechny, ale pro mě byl nejtěžší duatlon a bike. Chystala jsem se v tom období na státnice, nebyla jsem v pohodě a až tak se mi nedařilo.

Můj nejoblíbenější závod
Musím říct, že se mi líbí všechny, tedy kromě běžek, na nich to opravdu neumím. Celkově jezdím na závody Valachy tour ráda, ve Velkých Karlovicích je opravdu krásně. A z Olomouce to mám kousek. Navíc máme chatu v Rožnově pod Radhoštěm, takže to vždy spojím.

Jak dlouho se Valachy tour účastním
Teprve podruhé. Poprvé to bylo v roce 2015, pak jsem měla rok pauzu, protože jsem byla rok na studijním pobytu v rámci Erasmu. Příští rok počítám s tím, že se vrátím.