Poznáme nové vítěze VALACHY TOUR? Mezi muži určitě!

18. 10. 2016 - Ještě nikdy nebylo před závěrečným dílem VALACHY TOUR tak "nejasné", kdo bude nejvšestranějším sportovcem. Každopádně je jisté, že mezi muži dostane valašku někdo nový. Nejblíže k vítězství má Honza Fojtík a Martin Holiš. Mezi ženami může zvítězit loňská vítězka Kristína Neč-Lapinová ale také Lucie Gruchalová, Lucie Javorová, Iva Hapalová nebo Monika Kadlecová. 

Záleží hodně na výsledcích závěrečného běhu a také který z nejhorších výsledků se bude těm nejlepším odečítat. Nesmíme zapomenout ani na děti, které také čeká závěrečné klání a v mnoha věkových kategorií o vítězi rozhodne také až závěrečný BĚHEJ VALACHY.

Jan FojtíkKdo bude vítězem BĚHEJ VALACHY?
Ještě než poznáme vítěze celé VALACHY TOUR, bude zajímavé sledovat kdo se stane vítězem v samotném bězeckém závodu. Na startu se sejde nevídaná běžecká elita. Považte. Startovní číslo 1 má tvář BĚHEJ VALACHY a patron dětských závodů Jiří Homoláč, v současné době nejrychlejší český běžec na dlouhých tratích. Největším soupeřem mu určitě top český běžec v kopcích třinecký Tomáš Lichý (startovní číslo 222), který vyhrál všechny běžecké závody VALACHY TOUR! 

Na startu bude mít pak startovní číslo 2 i špičkový běžec Jiří Petr z Kovalovic, který vyhrál letos několik závodů na delších tratích a v žebříčku běžeckého serveru behej.com je na prvním místě! V den závodu se pak pokaždé objevil i polský běžec Andrej Dlugosz, který do posledních metrů soupeřil s Tomášem Lichým.

PŘEDBĚŽNÁ STARTOVNÍ LISTINA BĚHEJ VALACHY 2016 

On-line registrace končí v pátek 21.10. ve 12 hodin, možnost zúčastnit se závodu mají pak i závodníci, kteří se přihlásí na místě v sobotu 22.10. do 11.30 hodin.

Ve startovní listině figuruje i aspirant na celkové vítězství Honza Fojtík, který vyhrál VALACHY DUATLON, BIKE VALACHY i hlavní závod série triatlon VALACHY MAN. Pokud se umístí v první desítce, měl by se stát celkovým vítězem. V nabité konkurenci to však nebude mít jednoduché. Druhým aspirantem na celkové vítězství je Martin Holiš, který potřebuje výrazně porazit právě Honzu Fojtíka. Takže uvidíme v sobotu!

Průběžné pořadí VALACHY TOUR mezi muži

Kristína Neč-LapinováMezi ženami je napětí daleko větší
Mezi ženami je mezi přihlášenými těžké hledat hlavní favoritku. Lucie Gruchalová, která zatím
průběžně vede bodování VALACHY TOUR se posledního podniku seriálu nezúčastní. "Bohužel se nezúčastním závěrečného závodu Valachytour, jelikož se ve stejný termín koná na Slovensku Mistrovství Evropy Masters v cyklokrosu, kterého se chci zúčastnit," vysvětlila Lucie Gruchalová.

Mezi výborné běžce lze bezesporu zařadit Lucku Javorovou z Valachbajk týmu, kteá figuruje zatím celkově na druhém místě. Na BĚHEJ VALACHY se přihlásila i Helena Kotopulu, kterou trénuje triatlonista Petr Vabroušek. Helena Kotopulu se kvalifikovala na mistrovství světa v Ironmanu na Hawai v roce 2017 a určitě se bude pohybovat na předních příčkách. Na celkové vítězství pomýšlet nemůže, protože ji budou chybět body kvůli neúčasti na VALACHY MANU.

Průběžné pořadí VALACHY TOUR mezi ženami