Štafeta Aleše Valenty na VALACHY MAN 2016

12. 8. 2016 - Štafeta Aleše Valenty, na kterou si svou účast v soutěži vybojovala Gabriela Dvořáková pro běžeckou část a Jaroslav Maniš coby biker, byla rozhodně dlouho očekávaným okamžikem celého závodu VALACHY MAN 2016. I když jejich výkony na prvenství nestačily, šlo hlavně o to si závod užít.  A co na štafetu říkají sami závodníci?

Aleš Valenta se zapojil do plavecké části štafety, kde to dle jeho slov bude kazit nejméně. "Zážitek to byl skvělý. Upřímně si však nedovedu představit, že bych triatlon dal sám. Respekt před všemi, kdo to dali. Parťáci mě přijali vřele a byl jsem rád, že to nijak nehrotili. Chtěli si to užít a to se nám nakonec i podařilo." A vyzkoušel by si závod celý? "Nadchla mě nejen atmosféra, ale i výkony některých závodníků. A to především malých dětí a starších ročníků. Takže příští rok trochu potrénuji a pokud zdraví dovolí, tak si Valachy dám na ostro. :-)"

Štafeta Aleše Valenty - Aleš Valenta, Jaroslav Maniš, Gabriela Dvořáková

Pro Jaroslava Maniše, který nastoupil na závod hned po Aleši Valentovi, začal závod vlastně již v okamžiku, kdy byl do štafety vybrán. "Byla to pro mě velká čest a byl jsem zvědav také na dalšího člena, v našem případě, členku štafety. Po prvním setkání s Gabrielou jsem začal tušit, že to bude fajn zážitek. Toto vše se vzápětí potvrdilo, když jsme se sešli i s Alešem a myslím, že od té chvíle mezi námi třemi bylo veselo a to přispělo k perfektní atmosféře celého závodu v našem podání. Všichni tři jsme se shodli, že si to hlavně užijeme." 

A jak se mu líbil závod? "Svoji úlohu ve štafetě jsem se snažil splnit do posledních sil co nejlépe a odevzdal jsem na trati vše. Jakmile Gabriela vyběhla na svůj úsek a já přišel k sobě, tak jsme s Alešem konstatovali, že máme vlastně osobáky, což vyvolalo salvu smíchu. Veselá a pohodová nálada pokračovala i po doběhu Gabči. Stoprocentně tedy mohu prohlásit, že jsem potkal ve svých parťácích opravdu super lidičky a velmi si toho cením. Celá atmosféra závodu mně docela pohltila a není asi tajemstvím když řeknu, že jsme se s Gabčou bavili o možnosti startu v příštím ročníku Valachy mana a to buď jako jednotlivci nebo ve štafetě, pokud seženeme plavce alespoň Alešových k valit. Tímto jej zdravím :-) Takže jsem rád, že mně bylo umožněno být součástí tohoto závodu a hlavně být členem tak báječné štafety! Díky Aleši! Díky Gabrielo! "

Na poslední část závodu, běh, nastoupila Gabriela Dvořáková, která konečně našla parťáky do štafety a mohla se tak triatlonu zúčastnit. "Štafeta se podařila vytvořit skvěle, oba kluci, jak Jarda Maniš tak Aleš Valenta, byli skvělí, zábavní a pohodoví a velice dobře jsme si všichni rozuměli. Aleš byl s námi celou dobu závodu a na nic si nehrál. Atmosféra a organizace závodu mě strhla natolik, že příští rok bych chtěla absolvovat celého Valachy mana."

Vypadá to tedy, že jsme na VALACHY MAN 2017 získali nové posily :)