Obhájci vítězsví se postaví na start VALACHY DUATLONU

4. 5. 2016 - Na VALACHY DUATLON se na poslední chvíli přihlásili i obhájci loňského vítězství Kristína Néč-Lapinová i Ondřej Fojtík. Špičková slovenská triatlonistka vyhrála v minulém roce celkové bodování celé VALACHY TOUR. Ondra Fojtík se o totéž pokusí letos, pokud se mu podaří sladit svůj sportovní kalendář s termíny VALACHY TOUR. Před dvěma lety bojoval do posledního závodu o celkové prvenství s vítězným Svatoplukem Janečkou. Rozdíl byl mezi nimi minimální.

Vítězka VALACHY TOUR 2015 Kristína Néč-Lapinová vyhrála už první letošní závod NOČNÍ STOPU VALACHY. Její hlavní soupěřkou bude určitě Lucie Gruchalová, která vyhrála první dva ročníky VALACHY TOUR. Loni akce na Valašsku vynechala díky krásným mateřským povinnostem. Lucie určitě bude slovenské reprezentace šlapat na paty, což potvridla druhým místem na NOČNÍ STOPĚ.

Zda se mezi ně dokáže někdo vklínit ukáže už sobotní VALACHY DUATLON. Nic zadarmo nenechá soupeřka určitě Lucie Javorová, vynikající bikerka z týmu Valachbajk tým. Určitě klání žen bude i letos zajímavé.

Mezi muži se zdá být zatím všechno hodně otevřené. Vítěz minulých třech ročníků Svatoplik Janečka se kvůli zranění nemohl zúčastnit NOČNÍ STOPY VALACHY, Ondra Fojtík se připravoval na svoji cyklistickou sezonu. Pro oba to bude v sobotu první letošní start. Uvidíme, v jaké je kdo formě. 

Ondřej FojtíkFavorizovat bychom mohli spíšěe Ondru Fojtíka, který se o víkendu vrátil z úspěšného tažení na bikerském maratonu v Maroku, kde obsadil ve světové konkurenci 4. místo. A loni dokázal dokázala Svatopluka Janečka na duatlonu porazit. "Pokud mi kalendář akcí dovolí zúčastnit se všech čtyř zbývajících závodů VALACHY TOUR, určitě budu chtít celkově vyhrát," nechal se slyšet Ondra Fojtík.

To Svatopluk Janečka spíše čeká, zda se někomu, zejména z mladších účastníků VALACHY TOUR, podaří vyměnit ho na valašském trůnu. Po skončení minulého ročníku, kdy vyhrál celou sérii už potřetí za sebou, se s úsměvem podivil, že se mu stále daří porážet výrazně mladší závodníky. Svatopluk Janečka zejména těží ze své univerzálnosti. Dokáže především skvělě běhat, na kole zná valašské kotáry jako málokdo.

Tedy i v mužské kategorii závod VALACHY DUATLON hodně napoví, jak jsou na tom jednotliví favorité aspirující na celkové vítězství.