Popis trasy - NOČNÍ STOPA VALACHY + mapa

26. 2. 2016 - Představujeme vám běžeckou trasu NOČNÍ STOPY VALACHY. Trasa pro dospělé je kombinací lesních cest, šotoliny, asfaltové cyklostezky a louky s povrchem vhodným spíše pro trailové boty. Na trase je místy i pár centimetrů sněhu. Určitě nezapomeňte na čelovky, ať si vidíte na špičky. 

Trasa pro dospělé

Jde o okruh v délce 11 kilometrů s převýšením 207 metrů.

Start je u hotelu Galik, odkud se vydáte po značené trase mezi chatkami po lesní pěšině, která se napojuje je zpevněnou lesní cestu známou jako Škaredica (stálí účastníci VALACHY TOUR vědí...).

V jednom místě, na vrcholu sjezdovky Galik se můžete pokochat výhledem na večerní údolí Léskové, kterému dominuje osvětlený Spa hotel Lanterna. Dále vás čeká cca pět kilometrů dlouhý úsek s mírným stoupáním a v závěru prudším klesáním do místní části Miloňov. V lese není kde se ztratit :-), není zde žádná odbočka, který by vás omylem odklonila z trasy.

V Miloňově – nejvzdálenějším bodu od startu – je připravena občerstvovací zastávka s kontrolním bodem a měřením pro horskou prémii. Odsud vás čeká úsek po asfaltové silnici s koridorem, který je od provozu oddělen kužely a hlídán pořadateli.

V závěrečné části se napojíte na cyklostezku Bečva, která je částečně osvětlená, na třech místech křižující silnici. V těchto místech budou označení pořadatelé, kteří budou zastavovat auta. Přebíhejte jen v jejich blízkosti, je to v zájmu vaší bezpečnosti. Na cyklostezce se místy nachází zbytky sněhu.

Poté, co doběhnete po cyklostezce k parkovišti u sjezdovky Razula, vás čeká už jen závěrečná rovinka po louce, po běžkařské trase. Upozorňujeme, že louka je mokrá po zbytcích sněhu.

Trasa bude v místech křižovatek či změn směru označená blikačkami a červenými reflexními prvky.


Trasy pro děti

Start závodů dětí je u hotelu Galik.

Pro děti jsou připraveny různě dlouhé běžecké okruhy za hotelem mezi chatkami a v lese. Trasy budou vyznačeny žlutými šipkami. Děti v mladších věkových kategoriích povede předběžec po celé trase, u starších dětí v úvodní části trasy.

Trasy pro děti:

do 4 let - běh cca 100 metrů
do 6 let - běh cca 200 metrů
do 8 let - běh cca 400 metrů
do 10 let a do 12 let - běh 800 metrů
do 14 let a do 16 let - běh 1 200 metrů