NOČNÍ STOPA VALACHY bude ve Velkých Karlovicích!

24. 2. 2016 - Rozmary letošní zimy řádně prověřily vaši trpělivost a naše pořadatelské schopnosti reagovat na měnící se sněhové podmínky. Po osobním prozkoumání všech možností, mnoha hodinách debat, sbírání názorů od nejrůznějších lidí, jsme se rozhodli uspořádat NOČNÍ STOPU VALACHY 2016 ve Velkých Karlovicích. A pokud se nestane do soboty zázrak, půjde o noční běžecký závod.

Účastníci VALACHY TOUR tak nepřijdou o jedinečnou atmosféru večerního závodu s distančním startem, tedy večerní závod s čelovkami v okolí hotelu Galik ve Velkých Karlovicích. Všem účastníkům bude k dispozici výborné zázemí hotelu Galik - šatny, sprchy, toalety, restaurace, zdarma velké parkoviště u Razuly, profesionální zdravotnické zabezpečení, pořadatelská služba, teplé jídlo a nápoj po závodu.

Současné sněhové podmínky ve Velkých Karlovicích neumožňují uspořádat kvalitní běžkařské závody. V Karlovicích sice sněží už od noci z úterý na středu, ale sněhu je málo. Do soboty by muselo napadnout nejméně 30 centimetrů sněhu a ještě by muselo mrznout. Předpověď počasí ale takovou situaci nenabízí.

Pro uspořádání závodu ve Velkých Karlovicích nás vedlo zejména to, že v blízkém okolí není k dispozici podobně kvalitní zázemí, které jako pořadatelé VALACHY TOUR účastníkům nabízíme a chceme i nadále garantovat a které má dostatek sněhu na běžkařský závod. Jsme vděčni, že nám Běžecký areál Pustevny, s jejichž činovníky jsme ve velmi přátelském vztahu, nabídl možnost uvažovat o přesunu závodu a nabídl nám za zajímavých podmínek areál si najmout. Po zvážení všech výhod a nevýhod pro závodníky, jsme ale tuto nabídku nevyužili.

A protože jedním z cílů VALACHY TOUR je nabídnout účastníkům seriál různorodých sportů, tak hned po skončení NOČNÍ STOPY VALACHY 2016, začneme jednat o vytvoření zázemí pro běžkaře ve Velkých Karlovicích. Naší snahou je zachovat v seriálu běžkařský závod i nadále.

Pokračujeme v přípravách sobotního závodu a těšíme se na setkání s vámi!

Bob Komín, za organizační tým VALACHY TOUR