Atmosféra mě doslova pohltila, říká Patrik Hetmer

26. 10. 2015 - Handicapovaný sportovec ze Vsetína Patrik Hetmer se už začíná považovat za pravidelného účastníka VALACHY TOUR. Po té, co absolvoval srpnový triatlon, se rozhodl přihlásit i na BĚHEJ VALACHY. A jak se mu trail na Valašsku povedl? No posuďte sami...

Do závodu jsem šel po 14denním tréninkovém výpadku zaviněném zranění chodidla. Byl to dnes můj první běh po dlouhé době, takže o ideální formě nemohla být řeč. Velký výsledek jsem od závodu tedy nečekal a spíš sem si to jel užít.

Atmosféra mě ale natolik pohltila, že jsem rozum nechal na startu a pak si to pěkně vyžral. Díky přepálenému začátku jsem pak měl v kopcích pocit, jako bych neběžel rok. V momentě, kdy mě začaly předbíhat holky, které normálně na závodech porážím, mě cosi nakoplo a začal jsem s nimi držet aspoň krok.

Trať byla krásná, výživná. V první asfaltové pasáži jsem si nadával za trailové obutí, ale postupem času se ukázalo, že jsem volil dobře. Náročné byly hlavně bahnité a kamenité seběhy. Co jsem vydřel nahoru, jsem z kopce rychle ztrácel. Mladí střelci a holky tam skákaly jak laňky a já byl furt na brzdě.

Závěrečná divácká pasáž prověřila každého, hlavně ten traverz bolel. Kdo měl obuté silniční boty, trpěl asi víc než polovinu závodu.

Každopádně příští rok přijedu zase, organizace byla super jako vždy. Sice menší fronta na jídlo po závodě, ale ten super řízek a pivko stály za to. Takže k větší spokojenosti mi chyběla jen moje lepší forma. Třeba příště.

Na další ročník Valachytour se těším už teď a doufám, že objedu co nejvíce závodů!

Mějte fajn zimu plnou kvalitních tréninkových dávek!

Patrik Hetmer, Facebook
26. místo ve své kategorii, čas 1:04:10