Registrace na BĚHEJ VALACHY vrcholí

15. 10. 2015 - Startovní listina na BĚHEJ VALACHY se nezadržitelně plní. Počet účastníků Už se blížíme třem stovkám běžců. Kapacita je vzhledm k trase v Chráněnné krajinné oblasti Beskydy omezená na čtyři stovky. Do čtvrtku 22. října je přitom možné využít on-line přihlášení za zvýhodněných podmínek.

eváhejte a přihlaste na BĚHEJ VALACHY 2015 včas.

Běhej Valachy 12km trasaTrasa trailového závodu je stejná jako v minulém ročníku. Podívejte se na mapu obou závodů.

Popis trasy
Hlavní závody na 12 km i na 6,5 km budou zahájeny hromadným startem. Trasa hlavního závodu (12 km) vede po asfaltové cestě dále za Galik do údolí Hanzlůvky. Po cca 500 metrech odbočuje na bývalé standardní běžkařské trasy (velbloud), kudy se závodníci dostanou až k bývalému táboru (1,5km od startu).

Zde se začíná ostře stoupat kolem chalupy "U Křenků" ke zvoničce "Za Miloňovou". Dále pak vzhůru po žluté značce až na vrch Polana, kde se plynule pokračuje po červené turistické značce směr "Vysoká". Krátce za "Rozcestníkem Polana" se na kótě 938m n.m. nachází "Horská prémie"!

Občerstvení na trati
V těchto místech také najdete občerstvovací stanici s vodou, ionťákem, ovocem, čokoládou, solí, energertickými tyčinkami ENERVIT a teplým čajem.

Odsud závodníci pokračují mírně z kopce po asfaltové komunikaci k rozcestí "Pod Vysokou", kde se napojují na modrou turistickou značku. Po té pokračují jen cca 300 metrů a následně sbíhají mírným a dlouhým seběhem ke kouzelnému místu s výhledem, zvanému "Na Člověčí".

Trasa dále pokračuje seběhem po ostrém hřbítku s nádhernými a i pro místní usedlíky nevšedními výhledy na Beskydy i Javorníky. Klesání vyúsťuje na krásný trailový chodníček, který svede závodníky zpět k hlavní cestě obcí Velké Karlovice a odsud již po stopě značených běžkařských tras vede před Galik. Příběh do cílového prostoru již tradičně vede za chatkami "Areálu Lesková" a před Galikem je vytyčena atraktivní cílová rovinka s dostatečným prostorem pro závěrečný sprint do cíle.

Běhej Valachy 6,5km trasaKrátká trasa BĚHEJ VALACHY
Kratší trasa na 6,5 km vede ze začátku ve šlépějích hlavního závodu. U tábora se však odpojuje a po lesních cestách obkružuje údolí "Velké Hanzlůvky", následně se opět napojuje na seběhovou trailovou pasáž, která svádí závodníky k hlavní cestě obcí Velké Karlovice. Stejnou trasou jako hlavní závod pak závodníky vede až do cíle závodu před hotelem Galik.