Vyzpovídali jsme vybrané účastníky Valachy Mana

25. 8. 2015 - Zcela náhodně vybraným z vás jsme poslali pár otázek. Přečtěte si jak prožívali Valachy Mana závodníci v Novém Hrozenkově.



Odpovídali na tyto otázky:

  1. Jak hodnotíš trať VALACHY MAN 2015?
  2. Kterou pasáž považuješ za nejatraktivnější - Jaký je Tvůj největší zážitek ze závodu?
  3. Co Tě na trati nejvíc potrápilo - kde jsi měl největší krizi?
  4. Byl jsi spokojený s výkonem/výsledkem?
  5. Zúčastníš se i příští rok závodu VALACHY MAN?

Olga Sedláčková, 23 let, Hranice na Moravě Krátká trať 1:11:07, ženy 20-40: 19. místo

1. Krátká trať Valachy Mana byla skvělá. V cyklistické části se mi líbily přechody asfalt a terén. Celkově byla trať velmi dobře označená, takže i pro nezkušené závodníky, jako jsem já, bylo vše perfektně připraveno.

2. Líbil se mi celý závod. Kolem depa a cíle závodu byla úžasná atmosféra díky divákům. Nejlepší byla asi cyklistická část, díky své rozmanitosti. :)

3. Síly mi naprosto došly při běhu. Poslední 2 km do cíle už jsem se dost trápila. Nakonec jsem to nějak zvládla a průběh cílem byl úžasný pocit.

4. Vzhledem k tomu, že to byl můj první triatlon, tak jsem se hlavně chtěla dostat do cíle živá a zdravá. :-D  Nepředpokládala jsem, že bych se dostala pod 1 hodinu a 20 minut, takže jsem se svým výsledkem spokojená.

5. Ano, rozhodně plánuji zúčastnit se příští rok a pokořit svůj letošní čas. :)

Vladimír Burian, Praha, Dlouhá trať, 2:19:18, 281. místo

1.)  Trať byla super náročná, kolo jsem skoro pořád tlačil a bylo dost času si prohlédnout krásnou přírodu. Plavání bylo osvěžující v tak teplém počasí a proto jsem si to užíval  dlouho :-) . Běh byl docela lehký, než příšel ten  prudký kopec co skoro nešel ani vyjít :-) , ale osvěžující přeběh Bečvy je dobrá vzpruha. Krásný závod už se těším na příští rok.

2.) Nejatraktivnější část pro mě byla vrcholová prémie, kde bylo občerstvení a naivně jsem si myslel, že se už do kopce moc nepojede :-) .

3.) Na trati mě nejvíce potrápilo počasí a moje bídná fyzička :-). Krizi jsem měl v podstatě od výlezu z vody až do doběhu do cíle.

4.) S výkonem jsem byl spokojen jen trochu a to s tím, že jsem to přežil a že na tom bylo i pár lidí ještě hůř :-) .

5.) Příští rok se určitě zúčastním a moc se na to těším. Je to moc krásně zorganizované v krásném prostředí.

Robert Pšenčík, Dlouhá trať, 12.misto, 1:16:43, Podkopná Lhota

1. Krásný horský triatlon a k tomu patří i jeho náročnost 2. Jednoznačně přeběh cesty po uměle vytvořeném mostě 3. Jako špatného plavce mě přišlo plavání o kousek delší než loni 4. Pěkně jsem si to užil a dokonce i zlepšil loňský výsledek - takže spokojen 5. Pokud rodina a zdraví dovolí , rád se zúčastním celé série

Mezihorák Roman, Dlouhá trať, 1:22:32min, 36.místo

1. Celé pojetí Valachy tour je velmi atraktivní a Valachy man je dle mého názoru třešinkou na dortu.

2. Nejatraktivnějším je pro mě úsek na kole pro svou náročnost v prudkých stoupáních, které dokážou z člověka vymáčknout i co v něm není a naopak běh po rovině kolem vody je již jen o morálce.

3. Největší krize ale byla ve vodě, jelikož jsem do závodu nastoupil ne zcela zdráv a některých okamžicích jsem doslova tonul při záchvatu kašle.

4. S výsledkem příjemně překvapen.

5. Účastním se celého seriálu pokud to čas a zdraví dovolí rád přijedu i za rok.

Eva Drozdová, Zlín, Krátká trať, 1:11:22, 155. místo celkově

1. Trať byla parádní, cyklistická část byla obzvlášť příjemná, svižná, možná by snesla také nějakou obtížnější vsuvku. Běžecká část byla tak akorát, abych doběhla, tam by na žádné zpestření už nebyla síla :-) 2. Nejatraktivnější pro mě byla cyklistická část, užila jsem si projížďku v krásné přírodě. V běžecké části mě potěšila přítomnost pasoucích se oveček vedle trati - připomenutí toho, že jsme na Valašsku. Největší zážitek je ale celkově závod, účastnila jsem se triatlonu poprvé, užila jsem si skvělou atmosféru, celá akce je perfektně zorganizovaná, prostě to byl super den!

3. Běžecká část, špatně jsem dýchala a chytla jsem křeč do bránice, takže jsem musela kus jít a snažila jsem se to prodýchat, ale už to moc nešlo uklidnit. Takže na to si příště musím dát pozor.

4. Musím se přiznat, že ano! Byla jsem příjemně překvapená, vzhledem k tomu, že jsem půl roku po porodu a můj trénink spočívá zejména ve vození kočárku, byla jsem s mým výkonem spokojená. Asi mě nahecovala skvělá atmosféra!

5. Rozhodně ano! Skvělá akce, kterou si nenechám ujít!