Dětský VALACHY MAN byl letos dvojnásobný

11. 8. 2015 - Dětský VALACHY MAN je stejně jako hlavní triatlonový závod největší akcí VALACHY TOUR. Oproti prvnímu dětskému triatlonu se počet startujících dětí zdvojnásobil. Na tratě triatlonu se postavilo na 215 dětí. Další třicet pět nejmenších otestovalo před všemi cílovou rovinku a běžeckými závody odstartovaly dětské klání.

Samotná kapacita dětských závodů, na které se letos poprvé účastí hlásí předem přes web valachytour.cz, byla již plně obsazena dva dny před konáním triatlonu. Proto je vždy lepší si své startovní číslo na akce VALACHY TOUR zajistit včasnou on-line registrací. Není nejjistější variantou spoléhat na to, že po skončení registrace zůstanou nevyzvednutá startovní čísla a čipy. Volné místa ve startovním poli nabízíme, ale nemůžeme je garantovat ani slíbit.

Na děty v kategoriích do 4 a 6 let čekaly na VALACHY MANu běžecké závody na  100 a 200 metrů, další více než dvě stovky dětí se vydaly na již klasické triatlonové disciplíny - plavání, kolo a závěrečný běh, který byl pro mnohé tou nejtěžší částí, neboť se už projevovala únava z předchozích disciplín.

Kluci a holky startovali zvlášť v každé kategorii. Plavecká distance byla hlavně pro menší děti často premiérou na závodech. V depu kol jim pomáhali dobrovolníci, kteří také bděli na dodržování bezpečnostních pravidel jako byla zapnutá helma a vodění kola v depu.

Na bikové části je čekali pořadatelé také na obrátkách a kontrolovali zda všichni závodníci projeli svou distanci. Závěrečný běh po cyklostezce Bečva se co délky lišil podle věku, tak jako na bikové části.

Ve vytouženém cíli na všechny děti čekala již tradiční sladká odměna ve formě perníkové medaile z pekárny hotelu Galik, občerstvení a obdiv stovek diváků, kteří děti hlasitě povzbuzovali. Pro mnoho z nich to byl první triatlon v životě, navíc v tropickém horkém počasí.

Závěrečné slavnostní vyhlášení proběhlo půl hodiny po odstartování hlavního závodu, jen několik metrů od startovního můstku. Nejlepší děti v triatlonu dostaly hodnotné ceny od partnerů Dětské VALACHY TOUR - GoGEN Maxipes Fík a podvodní fotoaparát NIKON. Všechny děti na stupních vítězů si navíc na památku odnesly skleněné medaile od místního skláře Pavla Horáka. Ceny předával Petr Vabroušek, ikona triatlonu v Česku i na Slovensku.

Máme velkou radost z toho, že popularita Dětské VALACHY TOUR stoupá s tím, že se zvyšuje počet dětí, které rády sportují. Těšíme se, že s většinou uvidíme na závěrečném BĚHEJ VALACHY 24.10., po němž vyhlásíme i výsledky Dětské VALACHY TOUR.

Výsledky Dětského VALACHY MAN.


Organizátoři Dětské VALACHY TOUR






Fotogalerie z dětských závodů na facebooku