Informace pro účastníky BIKE VALACHY

9. 7. 2015 - BIKE VALACHY 2015 se blíží. V sobotu 11. 7. na start dětských závodů, opět s více než 200 dětmi, dorazí i nejslušnější hokejista NHL Jiří Hudler. V poledne pak vyrazí na trať klasického bike maratonu do krásných valašských kopců nejen on, ale i další čtyři stovky bikerů.

V tomto článku najdete aktuální informace, které vám pomohou dokonale si užít třetí závod seriálu  VALACHY TOUR 2015. Průběžné informace najdete i na facebooku VALACHY TOUR.

Registrace do závodu je stále možná
Přihlášení do závodu BIKE VALACHY, jak na dlouhou trasu tak na poloviční fitness trasu on-line bylo možné do pátku 10.7. do 12 hodin. Platba za startovné je možná v sobotu na místě v hotovosti. 

Také on-line registrace na dětské závody byla možná do pátku 10.7. do 12 hodin. Při on-line registraci je startovné u dětí symbolická 1 korun. Při registraci na místě pak zaplatíte 50 korun. 

Trasa závodu

Trasa závodu BIKE VALACHY je téměř totožná, jako v minulém roce. Okruh vede přes Miloňov, následně se dvakrát překonává hřeben Vsetínských Beskyd. Poté trať závodníky povede kolem Třeštíku dolů do Babské a kolem hotelu Horal na Oselnou a hřeben Javorníků. Přes Homůlku se závodníci dostanou zpět do Léskového a po běžkařské trase zpět k hotelu Galik. Aktuální mapu najdete zde.

Parkování při BIKE VALACHY
Vzhledem ke konání BIKE VALACHY není možné v sobotu parkovat u hotelu Galik. Parkoviště pro všechny závodníky i dívaky je u Ski areálu Razula a další značená parkoviště budou v údolí Léskové - http://www.mapy.cz/s/6nSZ.

Další organizační informace najde zde.

Dodržujte pravidla chování v CHKO Beskydy
Trasu BIKE VALACHY připravujeme ve spolupráci s ochránci přírody CHKO Beskydy. Celá trasa vede jeho územím. Žádáme závodníky i diváky, aby se chovali obezřetně k přírodě. Neodhazujte odpadky mimo občerstvovací místa. V případě porušení tohoto zákazu, bude závodník diskvalifikován.

Doprovodný program
BIKE VALACHY to není jen závod. Během závodu si můžete vyzkoušet sportovní hodinky TomTom Runner Cardio (více zde), případně si můžete domluvit konzultaci s profesionálním fyzioterapeutem nebo si před či po závodě nechat namasírovat nohy (více zde)

Pro děti bude po závodech připraveno zábavné odpoledne v parku Razulák, některé jeho aktivity si budete moci vyzkoušet za hotelem Galik.

Na stánku Philips si budete moci vyzkoušet cyklotrenažér. Birell představí svoji novinku, nealkoholický nápoj  Pomelo/Grep.

Horská prémie, odměna pro každého závodníka
Součástí startovního balíčku je speciální dárek pro každého - dvouhodinový vstup do termálních bazénů Wellness Horal ve všední den. Navíc každý z účastníků dlouhého závodu může uspět na Specialized horské prémii, kde budou odměněni ne nejrychlejší ale na 22. , 122., 222. místě a na dalších umístěních (více zde).

Autogramiáda hokejisty Jiřího Hudlera
Po skončení hlavního závodu, kolem 16. hodiny se všem účastníkům BIKE VALACHY bude věnovat nejlepší nejslušnější hokejista NHL Jiří Hudler. Budete se ho moci zeptat, proč si šel pro Lady Byng Trophy v ponožkách nebo vám podepíše fotku.

VALACHY TOUR