Na BIKE VALACHY přijede i obhájce Honza Jobánek

8. 7. 2015 - Špičkový český biker Jan Jobánek, loňský vítěz BIKE VALACHY, znovu míří na Valašsko. "Jobr" je po sobotní obhajobě vítězství na Obr Drásalovi připraven porvat se o nejvyšší umístění i ve Velkých Karlovicích.

Na poslední chvíli se tak rozšiřuje počet adeptů na nejvyšší umístění. Kromě Honzy Jobánka je to i Pavel Boudný, Jan Fojtík, Ondra Kobliha, Radek Šíbl či Martin Holiš.

Honzo gratulujeme k Obr Drásalovi. Jaký to byl letos závod?

Děkuji za gratulaci. Závod to byl dlouhý a bylo extrémní počasí. Atmosféra opět úžasná. Jelo se mi hodně dobře. Poměrně dlouho jsme byli pohromadě v pětičlenné skupině. Zhruba dvacet kilometrů před cílem jsem zaútočil a náskok se mi podařilo udržet až do cíle v Holešově.

Jan Jobánek, BIKE VALACHY 2014Snese podle tebe srovnání terén v Hostýnských vrších a v Beskydech?

V Beskydech jsou kopce prudší a určitě delší. Proto je dobře, že se jede jen necelých 50 kilometrů. Mám rád dlouhé výjezdy a tahle trať to splňuje. Na BIKE VALACHY nejsou nudné úseky. Trať je klasicka horská cyklistika, málo asfaltu a to mám rád.

Vyhrál jsi Obr Drásala, Pavel Boudný klasického Drásala. Čeká nás zajímavý souboj. Kdo bude další soupeř?

Těším se především na závodění s Pavlem Boudným. Ale určitě se v popředí bude držet Svaťa Janečka, Radek Šíbl, Rauchfuss Marek a možná ještě někdo překvapí.

Na BIKE VALACHY je už přihlášených hodně dětí, jak ty jsi se dostal k horskému kolu a kolik ti bylo let?

Na kole jsem začínal ve 14ti letech na silničce a v 18ti letech jsem přesedlal na horské kolo.

Je důležité trénovat pod odborným dohledem, když chceš dosáhnout výsledků?

Osobně jsem defacto od začátku trénoval v oddíle. A odborný dohled je určitě důležitý, zejména na začátku. Hlavně, aby to dítě na začátku nepřepálilo a nepřestalo ho kolo bavit. Je lepší se zlepšovat postupně, ne skokově.

Jaké další sporty děláš ve volných chvílích, když nesedíš na kole?

V létě je to fakt jenom kolo. Ale v zimě běžkuji, lyžuji a chodím po horách.

Díky za rozhovor a těšíme se v sobotu na BIKE VALACHY 2015.