Rozhovor s Lucií Gruchalovou. Kam zmizela vítězka prvních dvou ročníků VALACHY TOUR?

21. 5. 2015 - Pravidelní účastníci VALACHY TOUR už si jistě všimli, že letos zatím na výsledkových listinách závodů chybí Lucie Gruchalová, vítězka ženské kategorie seriálu VALACHY TOUR v obou prvních ročnících 2013 a 2014.

Kam se poděla tato vynikající sportovkyně z týmu LowellPro Šafrata Bohumín, která loni bodovala nejen u nás ve Velkých Karlovicích, ale i v řadě dalších závodů v tuzemsku (mj. se stala mistryní ČR v terénním duatlonu)?

Neoficiální tamtamy nelhaly a v rozhovoru "na dálku" nám Lucie prozradila, jak to s ní aktuálně je.

 Lucie, v minulých dvou ročnících jste dominovala ženské kategorii všech závodů VALACHY TOUR, letos jste ale na startu obou dosavadních závodů chyběla. Čím to? Dočkáme se vás?

Letos se zřejmě neobjevím na startu žádného závodu VALACHY TOUR. Momentálně si užívám osmý měsíc těhotenství a na začátku července se nám narodí první potomek.
I když teď závodit nemůžu, pořád se snažím aspoň trochu hýbat. Hodně se věnuji turistice, chození po horách a ještě pořád se ráda svezu na biku, samozřejmě pomalu a opatrně. :-)

To je krásná novina, gratulujeme a držíme pěsti, ať vše dobře dopadne! Jaké tedy máte v této situaci sportovní plány do budoucna? Plánujete již, kdy byste se chtěla vrátit ke sportu a závodění, nebo o tom teď vůbec nepřemýšlíte?

Se sportem jsem nepřestala, takže k tomu se vracet nemusím, ale k závodění bych se ráda vrátila co nejdříve. Popravdě už se moc těším, až se pořádně fyzicky "zničím" na nějakém závodě. :-) S těhotenským bříškem se toho dá dělat celkem dost, ale na můj vkus hodně pomalu. Určitě bych se příští rok ráda vrátila i na závody VALACHY TOUR.
 
Sledujete alespoň zpovzdálí letošní vývoj VALACHY TOUR? Koho tipujete na největší favority na stupně vítězů VALACHY TOUR?

Dění na VALACHY TOUR sleduji alespoň přes webové stránky, případně zprostředkovaně od některých závodníků.
Co se týče favoritů, tak mezi muži bych si letos vsadila na Ondru Fojtíka. Pozlobit ho může Milan Damek a hodně vysoko bude určitě i dvojnásobný vítěz Sváťa Janečka.
Mezi ženami je letos také velmi dobrá konkurence. Vítězství bych nejvíce přála Lucce Javorové, ale bude to mít těžké. Hlavní favoritkou je určitě Šárka Grambmulerová. Překvapil mě výkon Kristýny Lapinové na duatlonu protože vím, že ačkoli je to výborná triatlonistka, na horském kole se trochu pere s technikou. Určitě i ona je jednou s favoritek.

Děkujeme za rozhovor, ještě jednou přejeme hodně štěstí do nové životní etapy a budeme se těšit na opětovné setkání na VALACHY TOUR.