Favoritů na vítězství v duatlonu je více

4. 5. 2015 - Výčet favoritů na VALACHY DUATLON 2015 je velmi široký. A je těžké předem tipovat vítěze. Mezi muži se na poslední chvíli kvůli zranění ze závodu světového poháru omluvil hlavní favorit Honza Čelůstka, přední český triatlonista a vítěz loňského VALACHY MANA.

Zranění nedovolí nastoupit ani vítězi běžkařské NOČNÍ STOPY VALACHY Janu Bartoňovi. Na startovní listině chybí i jméno loňského vítěze Milana Damka a vítěze vůbec prvního VALACHY DUATLONU Svatopluka Janečka.

K favoritům se tak může směle zařadit biker Ondřej Fojtík, které se hodně zlepšuje i v běhu. Ondra byl loni na dualonu třetí a celkově ve VALACHY TOUR obsadil druhé místo. Bude mít ovšem zdatného soupeře v podobě Františka Kubínka, reprezentačního kolegy Honzy Čelůstka a vítěze několik závodů českého poháru v olympijském triatlonu. Franta Kubínek nedávno vyhrál nominační závod na Evropské hry do Baku 2015.

Silným soupeřem jim bude trojnásobný účastník olympijských her v triatlonu Filip Ospalý či hlavní hvězda VALACHY DUATLONU, veslař Ondřej Synek. Na startu se objeví také jeden z top českých běžců do vrchu Tomáš Lichý. Nebo se na poslední chvíli objeví i někdo jiný, jak tomu bylo už na běžkařské NOČNÍ STOPĚ.

Mezi ženami je situace ještě zamotanější. Na startu není dvojnásobná vítězka VALACHY TOUR Lucie Gruchalová věnující se mateřským povinostem, ani skvělá bikerka a loni druhá Irena Berková.

Duatlonu se ovšem zúčastní vítězka běžkařského závodu Šárka Grabmüllerová se svojí dcerou Anetou, vynikající triatlonistkou. Do pořadí určitě bude chtít promluvit slovenská triatlonová hvězda Kristína Néč-Lapinová a tradiční účastnice Lucie Javorová. Všichni jsme také zvědaví na manželku veslaře Ondřeje Synka, Pavlu Synkovou.

Druhý závod seriálu VALACHY TOUR tedy určitě nabídne skvělou podívanou i pro dívaky, navíc opět před kamerami České televize, která bude ze závodu připravovat tradiční dvacetiminutový dokument.