Kam po závodu (nejen) s dětmi: termální bazény, Razulák nebo výlet na segway?

4. 5. 2015 - Po náročném výkonu zasloužená odměna aneb Co můžete zažít, až dorazíte do cíle? Díky službám a aktivitám pořádajícího Resortu Valachy je z čeho vybírat.

Mezi závodníky bude spousta dětí a ačkoli rodiče by možná po výkonu rádi odpočívali, děti budou mít sil dost na další program.

Vezměte je třeba do zábavního parku Razulák, tam jim rozhodně příležitost k aktivitě chybět nebude. Park najdete jen cca 300 metrů od hotelu Galik, na úpatí sjezdovky Razula. Nabízí spoustu atrakcí - lanáček, aquazorbing, tubing, skákací hrad, obří pískoviště, několik skluzavek nebo půjčovnu šlapacích autíček. Rodiče jistě ocení opalovací terasy s lehátky, kde se dá odpočívat a zároveň mít ratolesti stále pod dohledem. Navíc v areálu je také Gril srub Razula, kde se dá koupit káva, pivo, valašský frgál a jiná pochutina.

A co třeba vyrazit na blízkou rozhlednu Miloňová? Dá se k ní dojet mírným stoupáním na kole (cca 4 km) nebo dojít pěšky po zeleném okruhu. Vede kolem ní také dětská turistická trasa Hledej poklad na Galiku.

S menšími dětmi doporučujeme vyrazit na Kulíškovu naučnou stezku okolím hotelu Horal. Dozví se zajímavosti o zvířatech žijících v CHKO Beskydy, potkají živé ovečky a nechybí ani dřevěné hrací prvky. 

Větší děti i dospělí si mohou den ve Velkých Karlovicích zpříjemnit třeba projížďkou na segwayi z půjčovny v hotelu Horal. V ceně je služba průvodce, který vás doprovodí na některou z okružních tras. Pokud jste tedy začátečníci, nemusíte mít obavu, že byste si se segwayem neporadili, průvodce vám pomůže zvládnout sebemenší obtíž. Na segwayi mohou jezdit i děti od 140 cm výšky.

A na závěr jeden tip pro všechny: plavky s sebou a za sportovní výkon se odměňte relaxací ve Wellness Horal.

Slaná voda termálních bazénů, vyhřívaná až na 36°C, je skutečným balzámem pro unavené svaly. Děti jistě potěší různé vodní atrakce jako divoká řeka, jeskyně či vodní hřib. K tomu čerstvá šťáva UGO nebo šálek kávy, venkovní lehátko na terase a relaxace je dokonalá.

Dospělí mohou zajít i do saunového světa a užít si sauny, parní lázeň, tepidarium, venkovní i vnitřní whirlpool, populární saunové rituály nebo některou z nabídky masáží. Na namožené svaly zvláště doporučujeme balijskou masáž.