Dětský VALACHY DUATLON míří za rekordem

27. 4. 2015 - Více než šest desítek dětí se už přihlásilo na Dětský VALACHY DUATLON do Velkých Karlovic. Věříme, že kombinace dvou nejoblíbenějších sportů, kola a běhu, přiláká rekordní počet dětí, protože do startu chybí ještě necelé dva týdny a ze zkušeností víme, že hodně dětí se hlásí až těsně před závodem nebo v den závodu.

Tratě Dětského VALACHY DUATLONU jsou stejné jako při premiéře v loňském roce, což byl pro nás prubířským kamenem. A zvhledem k ohlasu dětí, jsme vytvořily seriál seriál VALACHY TOUR i pro děti. VALACHY DUATLON  je druhý závodem, v únoru seriál otevřel závod na běžkách.

Děti do 8 let (ročníky 2007 a mladší) mají tradičně jen běžecký závod. Starší děti pak poměří svoji šikovnost na dvou tratích v kombinaci běh-kolo-běh. Děti do 12 let (ročníky 2006 až 2003) mají distance 300m-2km-300m, děti do 16 let (ročníky 2002 až 1999) pak mají distance 600m-4km-600m.

Startovné na dětské závody je při on-line registraci předem symbolická 1 koruna, na místě pak 50 korun. REGISTRACE DĚTÍ ZDE.

Start závodu, cíl i depo pro kola je před hotelem Galik, jenž poskytuje zázemí všem účastníkům. Tratě vedou z třetiny po zpevněné šotolinové cestě a zbytek po lesních cestách. Kolo musí děti mít horské, povinná je cyklistická přilba.    

DĚTSKÝ VALACHY DUATLON 2015Trasy zůstaly stejné jako v minulém roce, jsou značeny žlutými šipkami a žlutými fáborkami a vedou po tzv. pohádkové cestě v údolí Léskové okolo hotelu Galik. Na trase nejsou žádné umělé překážky, náročnější výjezdy či krátké sjzedy jsou označeny žlutými vykřičníky. Trasa bude vyznačena už v pátek v poledních hodinách. Před závodem je tedy možná individuální prohlídka tratě.

Trasy dětských závodů - krátká - dlouhá.

Každé dítě, které se zúčastní VALACHY DUATLONU a dostane se do cíle, dostane drobný dárek od partnerů závodů - dětské zábavné a výukové elektroniky GoGEN Maxipes Fík, Klimatex a generálního partnera VALACHY TOUR Cetelem. Dětské závody podporuje i Český olympijský výbor v rámci projektu Česko sportuje. V cíli na děti čeká perníková medaile z pekárny Galik! Pro děti připravíme občerstvení v cíli závodu.

Závod je zařazen i do Krajského poháru mládeže v triatlonu 2015 Zlínského kraje.

Kompletní propozice závodu.