Pět nejčastějších mýtů o sportovním oblečení. Silvini radí, jak na to

23. 4. 2015 - Ať už milujete běh, cyklistiku, brusle nebo třeba „jen“ horské túry, vychutnejte si pohyb s kvalitní výbavou. Odborníci značky Silvini, která je partnerem VALACHY TOUR, pro vás sestavili žebříček pěti největších mýtů a chyb, kterých se mnozí dopouštějí při výběru sportovního oblečení pro outdoorové aktivity.

Mýtus č. 1 - "Funkční materiály jsou zbytečné"

Kdo by si myslel, že pro rekreační sport úplně postačí obyčejné bavlněné tričko, mikina a staré tepláky, byl by na velkém omylu. Zpocená bavlna nepříjemně studí a znepříjemní vám zážitek z pohybu. Je proto jedno, jestli provozujete sport na vrcholové úrovni, nebo jen jako nadšený příležitostný amatér, výhody funkčních materiálů ocení každý. Odvedou přebytečný pot od těla a poskytnou za každého počasí dokonalý komfort při fyzické aktivitě, takže se můžete soustředit plně na svůj výkon.

Mýtus č. 2 - "Specializované modely nevyužiju"

Pokud na kolo, běžky či výlet vyrážíte vždy ve stejném modelu, měli byste svůj názor přehodnotit. Existují sice univerzální kousky, které využijete při každé pohybové aktivitě (osvědčená je třeba vesta či tričko z funkčního materiálu nebo mikrofleecová mikina), ale na některé disciplíny doporučují výrobci sportovního oblečení mít i specializované kousky. Zkuste třeba cyklistický výlet absolvovat s kalhotami se speciální vložkou a bez ní a rázem zjistíte, v čem je rozdíl. Záhy přijdete na chuť běžeckým kalhotám, běžkařským bundám či trekkingovým kalhotám. Není důležité jen dobře vypadat, ale hlavní je funkčnost těchto propracovaných modelů.

Mýtus č. 3. - "Hlavně, ať je teplo"

O kvalitě zážitku během sportu samozřejmě rozhoduje také počasí. Pokud jste vybaveni kvalitními funkčními materiály, nemusíte se bát prakticky žádné sloty a plískanice. Rozhodně se ovšem nesmíte před startem aktivity příliš „navléknout“. Profíci tvrdí, že byste se měli obléknout, jako by bylo asi o pět stupňů více. Jen tak vám během pohybu nebude nesnesitelné vedro. Ovšem pokud vyrážíte ven na celý den, rozhodně si do batohu nezapomeňte přibalit záložní vrstvu.

Mýtus č. 4. - "Dětem stačí málo"

Řada dospělých považuje investici do kvalitního funkčního oblečení pro kluky a holky za více méně vyhozené peníze. Přitom si ovšem neuvědomují, že v právě v dětství se formuje pozitivní  vztah k pohybovým aktivitám, tak proč jim je zprotivit hned na začátku nedostatečnou výbavou? Pokud po klucích a holkách chceme výkony, bylo by přece fér dopřát jim oblečení, které jim venkovní sporty zpříjemní a zajistí jim dostatečný komfort.

Mýtus č. 5. - "Černá nezklame"

Jen hazardér vyráží na kolo, brusle a běhání pouze v tmavých odstínech. Při jakémkoli sportu byste měli být vidět, i když se do popředí nedostanete svými výkony. Při výběru oblečení proto volte modely vybavené reflexními prvky a paspulkami, nejlépe v kombinaci s výraznou barvou.

Šťastné zážitky za Silvini přeje Andrea Němečková.

Inspirujte se kvalitním sportovním oblečením v nabídce SILVINI. Vítězové věkových kategorií VALACHY DUATLONu se mohou těšit na oblečení Silvini jako dárek, obdrží dárkový poukaz na nákup na e-shopu této značky.