Startuje Dětská VALACHY TOUR závodem na běžkách – informace pro děti a rodiče

27. 2. 2015 - Součástí VALACHY TOUR 2015 je kompletní seriál závodů pro děti. A stejně jako u dospělých startuje běžkařským závodem. Dětská VALACHY TOUR je vyhlášena pro děti a mládež až do 16 let. Hlavním partnerem závodů pro nejmenší je dětská elektronika GOGEN Maxipes.

Cílem Dětské VALACHY TOUR je umožnit všem dětem bez rozdílu výkonnosti seznámit se s možností sportovat, být aktivní, hýbat se, získat soutěživého ducha, naučit se pravidlům fair play, naučit se respektovat ostatní, zažít pocit závodníka a potkat se s profesionálními sportovci.

Na dětské závody je možno přihlásit děti předem on-line za symbolické startovné 1 korunu do středy 25. února. V případě přihlášení v den závodu je startovné 50 korun. Každé dítě dostane startovní číslo, elektronický čip pro měření výsledku a dárky od partnerů VALACHY TOUR.


V případě Dětské NOČNÍ STOPY VALACHY mají nejmenší děti v kategorii do 4 a do 6 let běžecký závod v prostorech před hotelem Galik. Starší děti a mládež pak mají běžkařský závod klasickou technikou v těsném okolí hotelu Galik. Vzdálenosti dětských závodů jsou přizpůsobeny věku a jsou nenáročné tak, aby je zvládlo každé dítě.

Vzhledem k podmínkám v okolí hotelu Galik a počtu přihlášených, budou děti na běžkách startovat intervalově po deseti vteřinách. Tímto se výrazně zvýší bezpečnost na trati. V místě závodu bude moderátor děti vyvolávat ke startu, nicméně doporučujeme rodičům, aby se svými dětmi od 16 hodin byli připraveni v blízkosti prostoru startu závodů před hotelem Galik. Start závodu dětských závodů bude označen postavou Maxipsa Fíka. Každé dítě bude mít svůj čip, takže bude změřen přesně čas od chvíle startu až po doběhu do cíle.

Při dětských závodech budou na trati pořadatelé, kteří případně dětem pomohou a budou dbát na jejich bezpečnost. V cíli na děti bude čekat sladká odměna. Vyhlášení výsledků všech dětských kategorií proběhne po skončení posledního závodu, zhruba v 17 hodin. Nejlepší tři děti v každé kategorii dostanou diplom a dárky od partnerů VALACHY TOUR.

Kategorie Dětské NOČNÍ STOPY VALACHY

Kategorie do 4 let – závod v běhu na 100 metrů, start 16:00
Kategorie do 6 let - závod v běhu na 200 metrů, start 16:05
Kategorie do 8 let – závod na běžkách 300 metrů, start 16:10
Kategorie do 10 let - závod na běžkách 800 metrů, start 16:20
Kategorie do 12 let - závod na běžkách 800 metrů, start 16:20
Kategorie do 14 let - závod na běžkách 1200 metrů, start 16:35
Kategorie do 16 let - závod na běžkách 1200 metrů, start 16:35

Délka trasy může být změněna dle aktuální sněhových podmínek. Časy startů mohou být změněny dle počtu přihlášených dětí.