Trať BĚHEJ v super stavu, účast potvrdil běžecký guru Miloš Škorpil (+FOTO)

10. 10. 2014 - Poslední díl série VALACHY TOUR 2014, terénní běžecký závod BĚHEJ VALACHY, se blíží mílovými kroky. Již za dva týdny se rozhodne o celkových výsledcích celoroční TOUR a přípravy řady sportovců s ambicí na kvalitní umístění tak logicky vrcholí…

Na trati závodu jsme v předešlých dnech spatřili třeba celkového lídra VALACHY TOUR 2014 Svaťu Janečku, stejně jako jeho patrně nejsilnějšího vyzyvatele Ondřeje Fojtíka, který si byl trať odzkoušet i spolu s Martinem Holišem, který je v průběžném pořadí TOUR na 4. místě. Favorité jsou tedy ve střehu. Z účastníků letošního BĚHEJ však musíme vyzdvihnout jiné jméno. Není to nikdo jiný než....Miloš Škorpil!

  

Miloš Škorpil, jak praví Wikipedie, „je ultramaratonec, propagátor a trenér běhu, zakladatel běžecké školy“ (http://www.bezeckaskola.cz/). Je nositelem řady rekordů a obdivuhodných běžeckých výkonů. Mimo jiné 3x oběhl Českou republiku, běžel z Prahy do Vídně, z Prahy do Drážďan či na Sněžku. Především je ale obrovskou běžeckou osobností a uznávaným guru napříč běžeckou obcí! Jsme proto moc rádi, že jej budeme moci přivítat na Valašsku a proběhnout se s ním po místních kotárech! Setkání s ním bude beze sporu krásným zážitkem i pro všechny účastníky BĚHEJ VALACHY!

 

Trať závodu byla na konci září a začátku října skropena vydatnými dešti, nyní je však už opět ve výborném stavu a dlouhodobé předpovědi na říjen jsou příznivé – slibují sucho a teplo, tak uvidíme, nakolik budou přesné… Každopádně ale trať BĚHEJ VALACHY je v podzimních odstínech nádherná, proto neotálejte s přihláškami a pojďte do toho s námi. A tentokrát i s Milošem Škorpilem!