BIKE VALACHY: registrace otevřena, přijede i olympijský vítěz Kulhavý

13. 5. 2013 - MTB maraton horských kol BIKE VALACHY bude vrcholem cyklistické sezóny na Valašsku. Svojí návštěvou ho poctí olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, lákadlem budou také krásné tratě s četnými výhledy do malebné valašské krajiny. Registrace do závodu byla právě otevřena!

Hlavním lákadlem bude účast a autogramiáda olympijského vítěze z Londýna Jaroslava Kulhavého, který se v letošním roce v ČR oficiálně představí pouze na dvou akcích – na konci května při Světovém poháru v Novém Městě na Moravě a následně 13. července při BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích. Pro účastníky bude připraven také bohatý doprovodný program. Specialized přiveze 40 nejnovějších top modelů svých kol – prvních 40 zájemců si tak bude moct vyzkoušet zbrusu nové „spešly“ na trati závodu.  K vyzkoušení bude připravený mobilní pump track z Bike parku Kyčerka, na kterém v průběhu dopoledne proběhne vložený rychlostní závod o hodnotné ceny. Nikon bude fotit na plné obrátky, Sony představí své akční kamery, k vyzkoušení budou outdoorové hodinky TomTom, profesionální sportovní výživu zabezpečí Nutrend a nové kousky do Vašeho sportovního šatníku budete moct vybrat u havajské značky Zoot.

BIKE VALACHY je druhým dílem nového seriálu VALACHY TOUR, který nabízí sportovcům příležitost srovnat síly s profesionály a získat atraktivní ceny v celkové hodnotě 750 tisíc korun. Jedná se o klasický MTB maraton, na závodníky čekají sice kratší, ale i tak velmi náročné tratě s velkým převýšením. Delší varianta čítá 43 kilometrů s téměř 1700 metry převýšení, kratší potom 27 km a 900 nastoupaných metrů. Trasa vede přes hřeben Vsetínských Beskyd a stačí se zpět do Velkých Karlovic přes hřeben Javorníků.