Po 2. kole VALACHY TOUR drží průběžné vedení Lichý a Grabmüllerová

13. 5. 2014 - Po druhém kole seriálu VALACHY TOUR, sobotním DUATLONU, se v průběžném pořadí na čele téměř nic nezměnilo. 

Tomáš Lichý z Třince, který vyhrál úvodní NOČNÍ STOPU, si kvalitním výkonem a šestým místem z DUATLONU udržel celkové vedení, byť se na něj dotáhl se stejným bodovým ziskem místní matador Svatopluk Janečka. Jen 20 bodů (tedy pouze jedno umístění v top 10 při některém ze závodů) ztrácí na třetím místě český reprezentant v terénním triatlonu Jirka Klíma z Přerova. Čtvrtý Milan Damek i pátý Radoslav Šíbl jsou také stálo na dostřel od čela... V mužské kategorii je tedy průběžné pořadí seriálu opravdu hodně našlapané, což slibuje dramatické boje i do dalších závodů!

I mezi ženami je pořadí našlapané. Vede Šárka Grabmüllerová z Prachatic. Lucie Gruchalová i Renata Najsrová na dalších místech ztrácejí jen pár bodů, i zde to tedy vypadá na líté boje v dalších závodech. Útočit bude určitě také Lucie Javorová ze čtvrtého místa průběžného pořadí, která je tradičně silná především na kole, její čas tedy přijde hned v červenci při BIKE VALACHY (12.7. - přihlašujte se zde).

Průběžné pořadí v hlavních, jakož i v jednotlivých věkových kategoriích, je k nahlédnutí na našem webu zde.

Pozor! Letos jsme do celkového vyhodnocení VALACHY TOUR zavedli drobnou úpravu - počítají se do něj nejlepší 4 bodové výsledky z 5 závodů (nejhorší výsledek = nejnižší bodový zisk v sezóně se škrtá). I to může celkovému pořadí seriálu na dramatičnosti - např. v mužské kategorii se k účasti ve všech zbylých závodech seriálu přihlásil Ondřej Fojtík, který je určitě černým koněm mužské kategorie VALACHY TOUR!