TVÁŘE VALACHY DUATLONU 2014 – Koryčanská kometa osvítí valašské nebe

9. 4. 2014 - Jsme rádi, že můžeme představit další ze známých tváří, která přislíbila účast na VALACHY DUATLONU 2014. Není jí nikdo jiný, než doslova kometa bajkerské oblohy sezóny 2013, Irena Berková. 

Pro ty z Vás, kteří Irenu zas tak dopodrobna neznáte, přinášíme krátké představení.

Dle svých slov začala svou bajkerskou kariéru tím, že v roce 2009 prostě jen tak sedla na kolo a pro radost ujela 3000km. V roce 2010 již začala jezdit pro radost i se startovním číslem na hrudi a do sezóny 2013 prošla týmy GT Czech Team a JUVA Cyklo. V sezóně 2013 přišla klíčová změna dresu do barev zlínského týmu Amenity Extrem-Sport a s dokonalým cyklo-materiálem i servisem za zády na sebe výborné výsledky nenechaly dlouho čekat.

Celkové vítězství v Českém poháru 2013, titul české královny na mezinárodním MTB maratonu Malevil CUP 2013 jsou jen špička ledovce jejich úspěchů v uplynulé sezóně. Absolvovala mnoho regionálních závodů, kde by souhrn prvních míst vydal na daleko delší článek….

Její vášní jsou MTB maratony, ale ráda si zajede také klasické olympijské cross-country nebo se proletí na silničce. Miluje cyklistiku prostě sakum pikum a to je i důvod jejího úspěšného sportovního růstu.


Ireniny závodní cíle na sezónu 2014 jsou jednoduché, prostě jezdit, tak jak to půjde, dát do toho vše a pokusit se o úspěšné umístění na ME, MS a při Světovém poháru horských kol v olympijské disciplíně cross-country v Novém Městě na Moravě.

A cíle osobní? Velká rodina, praskající dřevo v krbu a občas v neděli vyletět ven, s kolem nebo bez… J

Pokud se chcete o Ireně dozvědět ještě více, doporučujeme rozhovor z ledna letošního roku pro cyklo server MTBS – více zde http://mtbs.cz/clanek/predstavujeme-maratonska-mistryne-irena-berkova/kategorie/tymy-a-kluby