Novinka pro rodiče s dětmi: na Běhej Valachy bude i závod dvojic

24. 9. 2024 - Pojďte si na Běhej Valachy 19. října zazávodit společně s dětmi. Užijte si s nimi pravou závodní atmosféru a sdílejte spolu emoce v cíli, je to zážitek, na který se určitě nezapomíná!

Speciálně pro sportovně založené (pra)rodiče s dětmi jsme na Běhej Valachy nově připravili samostatný Rodinný závod dvojic dlouhý 3,2 km.

„Rodinný závod měl milou odezvu už při naší předchozí, zářijové akci Bike Valachy Bílá, proto jej s radostí zařazujeme i na Běhej Valachy. Zúčastnit se mohou dvojice běžců, z nichž jednomu je více jak 18 let a druhému je 9 až 15 let. Příbuzenský vztah je v podstatě libovolný: s dítětem může běžet rodič, prarodič, starší sourozenec, strýček, tetička….. Příbuzenský vztah nebudeme zkoumat, nicméně ho doporučujeme: u tohoto typu závodu to ani jinak nedává smysl,“ říká šéf DATART Valachy tour Bohuslav Komín.

Rodinný závod odstartuje ve 12:10, tedy hned po startu hlavního závodu na dlouhé trase a závodu na krátké trase. Je to proto, aby si děti v případě zájmu mohly dopoledne zaběhnout i dětské závody, které jsou bodovány v rámci Dětské Franz Josef Kaiser Valachy tour.

Trasa Rodinného běhu Běhej Valachy má délku 3,2km. První polovina vede po mírně stoupající asfaltové cestě lesem ke stautskému táboru v údolí říčky Hanzlůvky. Po jejím překročení navazuje lesní cesta, která účastníky dovede zpět ke Galiku. Závěrečné desítky metrů okolo chatek za Galikem jsou společné s trasou krátkého a dlouhého závodu.Mapu najdete zde

Další informace

  • Do závodu rodinných dvojic se předem hlásí vždy dospělý. (Je nutno mít na DATART Valachy tour zřízenou registraci. Pokud ji ještě nemáte, snadno si ji vytvoříte zde)
  • Při registraci dospělý vyplní ve formuláři i jméno dítěte, není ale problém je na místě změnit.
  • Oba běžci dostanou startovní číslo, přičemž dětské bude opatřeno měřícím čipem.
  • Upozorňujeme, že na Rodinné trase nejsou občerstvovací stanice. Pití a ovoce je pro závodníky k dispozici v cíli.
  • Podmínkou uvedení ve výsledkové listině je, že dvojice dorazí do cíle současně.
  • Vyhlašujeme tři nejlepší dvojice bez rozdílu věku či pohlaví.
  • Za tento závod se neudělují body do celkového hodnocení tour.