V neděli startuje první ze závodů - VALACHY DUATLON

22. 4. 2013 - Ve Velkých Karlovicích odstartuje v neděli 28. dubna nová sportovní tradice. Uskuteční se první z celkem čtyř plánovaných závodů seriálu VALACHY TOUR, který amatérským sportovcům přinese příležitost srovnat síly s profesionály a získat atraktivní ceny v celkové hodnotě 750 tisíc korun.

Úvodním závodem seriálu se stane VALACHY DUATLON, kombinující běh a jízdu na horském kole. Start hlavního závodu je ve 12 hodin u hotelu Galik, kde budou mít závodníci k dispozici i potřebné zázemí s občerstvením či sprchou. Čeká je běh na 3 kilometry, 15 kilometrů na kole s výjezdem na Třeštík a nakonec běh na 1,5 kilometru.

I přes pozdější příchod jara bude trasa na hřebenech sjízdná. „Sníh postupně odtává, trať bude pro závod připravena. Intenzívně na tom pracujeme a ve vybraných pasážích ve vyšších polohách sníh odklízíme tak, aby trať byla kvalitně a bezpečně sjízdná a zvládli ji i začátečníci,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Nejlepší závodníci získají ceny od partnerů – sportovní oblečení, výživové doplňky či dárkové poukazy na relaxaci ve Wellness Horal. „Ve hře jsou i finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun.

Výsledky duatlonu závodu se zároveň díky bodovému systému započítávají do celkového hodnocení seriálu. Čím více závodů se sportovci zúčastní, tím větší mají šanci vyhrát další hodnotné ceny. Tou jistě nejlákavější jsou horská kola Specialized v hodnotě 240 tisíc korun.

Ještě přes hromadným startem duatlonu proběhne dětský běžecký závod na kratší vzdálenosti u hotelu Galik. Děti mají startovné zdarma.

Seriál VALACHY TOUR je v České republice ojedinělý tím, že do společného bodového hodnocení spojuje různé disciplíny vytrvalostního charakteru. Po duatlonu se postupně uskuteční závod v jízdě na horském kole, mini triatlonu a běhu. Jednotlivé závody podpoří také známí profesionální sportovci. Svou účast na červencovém závodu horských kol potvrdila jedna z největších hvězd současného českého sportu, držitel olympijského zlata v horské cyklistice z roku 2012 Jaroslav Kulhavý. Úvodního VALACHY DUATLONU se zase zúčastní triatlet Jan Čelůstka, úspěšný účastník loňských olympijských her.

Seznam závodů VALACHY TOUR:

28. 4. – VALACHY DUATLON (běh, kolo)
13. 7. – BIKE VALACHY (kolo)
9. 8. – VALACHY MAN (plavání, kolo, běh)
26. 10. – BĚHEJ VALACHY (běh)