Vítězi Valacha Mana jsou Petr Šťastný a Monika Kučerová. Mezi muži rozhodovaly vteřiny!

22. 6. 2024 - Petr Šťastný a Monika Kučerová si odvážejí pomyslné zlato z 14. ročníku Valachy Mana, který se konal v sobotu 22. června u vodní nádrže Bystřička. Filipa Václavíka dělilo od triumfu necelých 8 vteřin!

Petr Šťastný, pětinásobný vítěz celé DATART Valachy tour, zvítězil v čase 1:21:20,7 a obhájil tak loňské vítězství. Druhý byl Filip Václavík, který za ním po 23 kilometrech zaostal o pouze 7,6 vteřiny. Třetí místo se ztrátou 3 minut a 3 sekund obsadil Tomáš Ráček

Mezi ženami kralovala Monika Kučerová, rovněž tradiční účastnice Valachy mana, která vylepšila loňské třetí místo a to v čase 1:45:48,4. Před druhou Natálií Urbanovou měla náskok lehce přes minutu a třetí Evu Vrabcovou Nývltovou, pro kterou to byla triatlonová premiéra, porazila o bezmála 4 minuty.

Valachy man se u vodní Bystřička konal podruhé. Nová trasy obnášely 400 m plavání, 17,4 km na kole a 5,2 km běhu. 

Stále se můžete v neděli na pláži přihlásit do krátkého Valachy Mana a nebo přihlaste svou ratolest do závodů dětí! V neděli 23. června tedy pokračujeme: od 10:30 budou probíhat dětské závody v rámci Franz Josef Kaiser Dětské Valachy tour a od 13:00 se vydají dospělí závodníci na trať krátkého Valachy mana. Neváhejte se tedy přihlásit, místa je stále dost. Přihlašování dětí na místě končí v 9:30, dospělých ve 12:00.

Veškeré výsledky i s mezičasy již nyní najdete zde.