Do třetice triatlon. Eva Vrabcová Nývltová už trénuje plavání na Valachy mana

30. 3. 2024 - Evě Vrabcové Nývltové se, zdá se, na DATART Valachy tour opravdu zalíbilo. Olympionička a někdejší česká reprezentantka v běhu na lyžích a maratonu se po podzimním Běhej Valachy a únorové Noční stopě Valachy, kterou v ženské kategorii s přehledem vyhrála, vrátí za námi do Beskyd potřetí. Potkat ji můžete o víkendu 22. a 23. června u vodní nádrže Bystřička na Valachy manovi. Triatlon si tak závodně vyzkouší poprvé v životě.

Evi, po Běhej Valachy a Noční stopě je to už tvoje třetí cesta na DATART Valachy tour. Co tě na závody do Beskyd táhne?

Moc se mi líbí příroda v Beskydech, organizační tým a přátelská atmosféra a mám tam i skvělou kamarádku Terku Tvarůžkovou. Navíc je to pro mě "neprozkoumané" prostředí, tak se mi líbí poznávat nové kouty naší zemičky :-)

Už jsi někdy v triatlonu závodila, nebo to bude tvoje první závodní zkušenost? Budeš se na něj nějak speciálně připravovat?

Triatlon je pro mě naprostá novinka. Plavání je pro mě za trest, tak doufám, že se neutopím :D Každopádně je to nová výzva a to já mám ráda. Jen musím doufat, že vydrží zdraví nohy a zlomená ruka se dobře zahojí. Asi budu muset začít plavat.

Jak jsi na tom s touto sportovní disciplínou? Běh i kolo máte jistě v malíčku, takže plavání bude nejnáročnější součást závodu?

Jojo, plavání je pro mě velká výzva. Sice jsem v kuse uplavala 3 kilometry kraulem, ale sakra pomalu a navíc v bazénu. V přírodě je to ještě horší, protože nevidím, kam plavu. Kdysi jsem triatlon zkoušela a plavalo se v rybníku. Naplavala jsem snad jednou tolik, protože jsem plavala úplně jinam, než jsem měla ????

Kterou závodní trasu si na Valachy manovi vybereš? Dlouhý, krátký nebo rovnou XTERRA?

Trasu ještě budu vybírat, pokud budu zdravá, tak bych chtěla nejdelší.

Součástí všech akcí Valachy tour jsou i dětské závody, budou samozřejmě i na Valachy manovi. Vezmeš opět dceru, aby si taky zazávodila?

Určitě ano. Sice s její teorií, že nemůže předbíhat ostatní holčičky, aby nebyly smutné, to úplně o závodění není, ale baví jí to a užívá si to. Navíc perníková, tedy jedlá medaile je pro ni fakt velká motivace. Teda čokoládová je ještě o level víc, ale perník bere taky.

Po Valachy manovi nás v DATART Valachy tour do podzimu čeká ještě závod horských kol Bike Valachy, pak Běhej Valachy.... Potkáme se ještě do konce roku na některé z těchto akcí?

Bike Valachy bych ráda, ale nevim, jestli se teď po úrazu nebudu na kole bát a jestli to ruka dovolí a taky možná budu mít pracovní povinnosti. Ale Běhej Valachy bych určitě ráda.

Budeme se těšit. ????