Aneta Grabmüllerová - favoritka #1 pro NOČNÍ STOPU VALACHY

19. 2. 2014 - Ať už se bude NOČNÍ STOPA VALACHY konat na sněhu nebo na suchu, závod žen má jednoznačnou favoritku. Aneta Grabmüllerová vyhrála loni poměrně jednoznačně náš triatlon VALACHY MAN, navíc je mimo jiných skvělých výsledků např i juniorskou mistryní světa v zimním triatlonu z roku 2011. Přečtěte si, jak se těší na NOČNÍ STOPU a proč se rozhodla znovu přijet do Velkých Karlovic...

Aneto, jak se vám závod NOČNÍ STOPA VALACHY „trefuje“ do vašeho tréninkového plánu? Poslouží vám jako součást přípravy, nebo spíše jako zpestření ve vašem tréninkovém plánu?
Závod se mi trefil do tréninkového plánu úplně přesně, je to jediný volný víkend, který mám mezi soustředěními v teple. Při sledování zimní olympiády z Kanárů se mi zastesklo po běžkách, a tak jsem ráda, že se budu moct Noční stopy zúčastnit. 

Závod NOČNÍ STOPA VALACHY je jedinečný tím, že se koná po setmění. Jak vůbec vnímáte noční závodění? Už jste se někdy nějakého podobného závodu zúčastnila? 
Ještě jsem žádný závod v noci neabsolvovala, takže se moc těším! Bude to určitě skvělý zážitek a přiznám se, že to je taky jeden z důvodů proč jsem se rozhodla závod jet!

Během návštěvy Velkých Karlovic se nejen zapojíte do závodu na běžkách, ale také vás čeká relaxační pobyt ve Spa hotelu Lanterna - v Resortu Valachy, který je vyhlášený kvalitními wellness centry. Jak je pro vás relaxace důležitá? Chodíte ráda do wellness, holdujete saunování, nebo dáváte spíše přednost jiným formám odpočinku? (případně - máte nějakou oblíbenou wellness proceduru, typ masáže apod.?)
Regenerace je stejně důležitá jako trénink, ale velice často opomíjená. Jak jsem již zmiňovala, budu mít jedno těžké soustředění za sebou a druhé před sebou, takže se těším, že si po závodě i odpočinu a využiju parádní zázemí Resortu Valachy. Na saunování příliš nejsem, nemám ráda vedro, ale ráda zajdu do výřivky nebo na masáž.

V rámci VALACHY TOUR už jste se jednoho závodu účastnila, loni v létě jste vyhrála ženskou kategorii v minitriatlonu VALACHY MAN. Jak na ten závod vzpomínáte? A plánujete se ho letos opět zúčastnit? Jistě byste byla žhavá favoritka na vítězství… :-)
Na závod vzpomínám moc ráda, byl to jeden z nejlepších závodů loňské sezóny a troufám si říci, že nejlépe zorganizovaný závod v Čechách vůbec. Navíc ozvláštněný intervalovým startem. Užila jsem si nejen závod, ale celý pobyt. Na Valašsku jsem byla poprvé a moc se mi tam líbilo, takže pokud mi bude závod termínově zapadat do plánu, tak se určitě ráda opět zúčastním.

Mimochodem, do závodu NOČNÍ STOPA VALACHY se již registrovala i vaše maminka. Obě jste takto stanuly na startu již při závodu VALACHY MAN. Jak často se takto potkáváte v závodech? A je pro vás maminka více konkurentkou, nebo oporou na startu?
S maminkou se potkáváme na závodech často a vždy je to pro nás obrovská motivace porazit jedna druhou. Občas zapomínáme na ostatní soupeřky a závodíme jen spolu. :))  Panuje mezi námi zdravá rivalita, díky ní se dokážeme vzájemně vyburcovat k lepším výsledkům. Je skvělé mít vedle sebe takového parťáka.