POZOR! Změna trasy kvůli lesním polomům!

8. 9. 2023 - POZOR! Důležitá informace k omezení na trase Bike Valachy. Kvůli situaci v lesích kolem Bílé jsme bohužel nuceni na poslední chvíli upravit trasu závodu Bike Valachy Bílá: přesněji vzdát se její nové terénní části a vrátit se k loňské verzi.

Jak nejspíš víte, v závěru srpna se přes Beskydy přehnala silná bouřka. Větrná kalamita způsobila polomy v lesích a bohužel se tato situace nevyhnula ani okolí Bílé. Obhlídky lesů a zjišťování škod v minulých dnech ukázaly, že na části plánované závodní trasy leží spadlé stromy, které není v silách lesáků v řádu dnů odstranit (fotky jistě mluví za vše). Dle odborníků navíc hrozí riziko pádu dalších a dnes jsme dostali informaci od správce lesa, že s ohledem na tuto situaci bude v řádu hodin vyhlášen zákaz vstupu do některých míst. Včetně toho, kudy měla vést část závodu.

Ostatní lokality jsou naštěstí v pořádku, takže máme potvrzeno, že závod může na loňské trase proběhnout. Na „novou trasu“ si ale budeme muset počkat na příští rok.

Věříme, že to pochopíte a vzniklá situace vás neodradí od toho, přijet si s námi užít Bike Valachy Bílá v sobotu 16. září.

Děkujeme.

Mapu závodu aktualizujeme.