DATART Valachy tour 2023 přináší velké změny a výzvy

29. 12. 2022 - Začíná už jedenáctý ročník multi sportovního seriálu DATART Valachy tour. Součástí je opět čtveřice akcí v různých sportech – běžky, horské kolo, běh a triatlon. Rok 2023 přináší několik změn. Ty nejzásadnější se týkají nejoblíbenější akce, triatlonu VALACHY MAN. Všechny změny směřují k vylepšení všech akcí a celého seriálu DATART Valachy tour.

Registrace na jednotlivé závody bude spuštěna začátkem ledna, jakmile dojde k překlopení platební brány. Od ledna dochází ke změně organizátora celého seriálu, nicméně organizační tým zůstává a tato změna se akci dotkne ve změnách k lepšímu. O spuštění registrace vás budeme informovat na sociálních sítích.

Pokud chcete mít svůj start jistý už teď, můžete si koupit dárkový poukaz na celý seriál nebo na jeden ze závodů ZDE. Případně můžete zajistit startovné svému kamarádovi.


NOČNÍ STOPA VALACHY
DATART Valachy tour začneme tradičně Noční stopou Valachy, která se uskuteční 4. února 2023 u hotelu Galík ve Velkých Karlovicích. Připraven bude běžkařský závod na 15 a 7,5 kilometrů klasickou technikou s čelovkami. Ještě před tím opět proběhnou dětské závody v okolí hotelu Galik.

Během soboty 4. února bude opět možnost otestovat běžky značky YOKO, které díky nano technologii nemusíte mazat. Doprovodný program rozšíří testování skialpového vybavení značky DYNAFIT pod sjezdovkou Razula. Součástí bude také skialpový závod v poledních hodinách. Pro všechny účastníky bude zajištěno občerstvení v samoobslužné restauraci hotelu Galik.

VALACHY MAN
Největší změny nás čekají v souvislosti s triatlonem Valachy Man. Akce, která je už roky neoblíbenějším triatlonem v České republice, se přesunuje na termín 24. a 25. června 2022. Druhou změnu je místo. Triatlon se bude nově konat v krásném prostředí kolem přehrady Bystřičky u Valašského Meziříčí.

Tyto změny zapříčinilo to, že díky dlouhodobě kvalitní organizaci jsme přijali nabídku stát se součástí evropského seriálu v terénním triatlonu a v roce 2023 bude Valachy Man Mistrovstvím České republiky v terénním triatlonu.

Součástí akce zůstanou dětské závody, Krátký a Dlouhý Valachy man i závod štafet. Navíc přibude závod Valachy Original. Na trati o distancích 1500 metrů plavání, 30 kilometrů horské kolo a 10 kilometrů trailový běh se sejdou nejen profesionálové z celé Evropy, ale i veřejnost, která bude mít jedinečnou příležitost být u zrodu této novinky.

Pro amatérské závodníky se ovšem nic nemění vše proběhne ve stejném harmonogramu a distancích na co jste byli zvyklí v minulých letech. V sobotu 24. černa se uskuteční hlavní závod Valachy Original, Dlouhý Valachy Man a závod štafet. V neděli 25. června pak dětské závody a Krátký Valachy Man.

Další podrobnosti, včetně popisu tras, vám přineseme velmi brzy.

BIKE VALACHY BÍLÁ
Třetí akcí seriálu bude BIKE VALACHY BÍLÁ, který se uskuteční ve Ski areálu Bílá a bude opět dvoudenní.  Po dohodě s ochránci přírody CHKO Beskydy se hlavní závod, maraton horských kol uskuteční v sobotu 9. září 2022. Ten den proběhnou i dětské závody. V neděli 10. září bude proběhně Den s Moravskoslezským krajem spojený s bikeovým doprovodným programem a s možností využití místních singl trailů.

Změna termínu na konec léta přinese více terénu, tedy zábavnější a zajímavější trasu pro horská kola. A to jak na dlouhé, tak na krátké trati. Můžete se těšit na podrobnosti o programu sobotního Bike Valachy Bílá, tak na nedělní Den s Moravskoslezským krajem.

BĚHEJ VALACHY
Sezonu a celý seriál DATART Valachy tour opět zakončíme na podzim běžeckým závodem BĚHEJ VALACHY. Trailový závod po krásných a náročných Valašských kotárech se uskuteční 21. října 2023 se zázemím v hotelu Galik ve Velkých Karlovicích.

Hlavní program zůstává beze změn. Na dopolední dětské závody naváže v poledne start běhu na 12 a 6 kilometrů na jedinečné trati obarvené podzimními barvami. V závěru dne vyhlásíme nejvšestrannější účastníky celého seriálu DATART Valachy tour.

Těšíme se na všechny účastníky DATART Valachy tour 2023!

Organizační tým DATART Valachy tour