Barbora Vojtěšková: na Valachy tour mě nejvíc baví atmosféra a příroda

5. 12. 2022 - Barbora Vojtěšková z klubu TITAN TRILIFE Zlín je historicky nejmladší absolutní vítězkou DATART Valachy tour. Titul VALACHY WOMAN 2022 si připsala v pouhých 18 letech, už předtím na sebe ale často upozorňovala v dětských závodech seriálu. 

Který letošní závod ji nejvíc bavil? Který nejvíc bolel? A co pro ni tour znamená? 

Barčo, gratulujeme! Na DATART Valachy tour nejste žádný nováček. Kolikátý ročník to pro vás byl?

Závodů se pravidelně účastním od roku 2016, kdy jsem závodila ještě mezi žačkami.

Která je vaše nejsilnější disciplína či závod a jak jste v nich letos dopadla? 

Mojí nejsilnější disciplínou je plavání, tudíž závod bude triatlon, kterému se věnuji. Letošní Valachy Man byl pro mě zásadním závodem, protože jsem zde získala nejvíc bodů, a to v konečném důsledku rozhodlo o pořadí. Se závodem samotným jsem byla spokojená, ale myslela jsem, že bajkovou část zajedu o něco lépe.

A na který letošní závod vzpomínáte nejraději a proč?

Opět to bude Valachy man, tady jsem navíc začala s triatlonem a každý rok se sem s radostí vracím. Taky jsme se tady sešli skvělá parta TITAŇÁKŮ a navzájem jsme se podporovali.

Který závod naopak nejvíc „bolel“? Který byl nejnáročnější?

Těžko se mi to srovnává, ale bude to Běhej Valachy. Do cíle jsem doběhla úplně vyčerpaná a padla k zemi. Kluci od nás z klubu - Vojta Šanda a Míša Žáček - mě tam museli sbírat ze země, za což jim ještě jednou děkuju a jsem neskutečně vděčná, že mám okolo sebe tak skvělé kamarády.

Máte nějaký hezký, nehezký či prostě zajímavý zážitek z letošní Valachy tour?

Mám, z Valachy mana. Časomíra ze mě udělala muže a v celkových výsledcích jsem se nepohybovala mezi ženami. Zjistila jsem to během vyhlášení. Hned jsme to začali řešit s organizátory, kteří vyhlášení opakovali. V ten moment mi bylo do breku, teď se tomu už jenom směju.

Co vás na DATART Valachy tour nejvíc baví?

Kromě atmosféry, která je zde vždy excelentní, mě baví pozorovat, jak se během jednotlivých závodů a období mění příroda Beskyd.

Jako cenu jste získala čtyřdenní pobyt ve wellness hotelech Resortu Valachy. Jak s poukazem naložíte? A kdy ho nejspíš využijete – které roční období máte v Beskydech nejraději?

Jistě se najde nějaká dobrá duše, která pojede se mnou. :-) O období jsem ještě nepřemýšlela, ale Velké Karlovice jsou krásné celý rok, a proto není lehké se rozhodnout.